Naslovnica Vijesti SMŽ Potpisani ugovori o stipendiranju budućih obrtnika

Potpisani ugovori o stipendiranju budućih obrtnika

U prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku u ponedjeljak, 12. studenoga, potpisani su ugovori o stipendiranju 19 učenika prvih razreda u zanimanjima koja su deficitarna na tržištu rada, koja, jednostavnije rečeno, jamče mogućnost brzog zapošljavanja onih koji se u tim zanimanjima obrazuju. Partneri Obrtničke komore u stipendiranju su Ministarstvo poduzetništva i obrta i Sisačko-moslavačka županija, a iznos stipendije je 500 kuna mjesečno.

“Obrtništvo u cijeloj državi” -, rekao je predsjednik županijske Obrtničke komore Željko Vrbanus, nije u zadovoljavajućoj poziciji. “Ovo što danas radimo je nešto što je nesagledivo za budućnost obrtništva. Naša županija je došla do 50 stipendija, što je, u odnosu na broj obrtnika najviše u Hrvatskoj. Doista smo sretni i zadovoljni da djeca žele upisivati obrtnička zanimanja, da nas, koji pomalo odlazimo, ima netko zamijeniti, da ostavljamo svoje obrte u dobrim rukama onih koje ćemo naučiti da svojim rukama pošteno rade.” – rekao je Vrbanus.

Devetnaest učenika stipendista prvog razreda upisalo je deficitarna zanimanja: zidar, soboslikar-ličilac, instalater kućnih instalacija, autoelektričar, stolar i autolimar.

Komentirajte