Naslovnica Vijesti Hrvatska Postanite socijalizator budućih pasa vodiča!

Postanite socijalizator budućih pasa vodiča!

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Pas pomagač svoju prvu godinu odrastanja provodi kod socijalizatora – volontera (u volonterskoj obitelji), gdje se navikava na život u obitelji i na razne životne okolnosti u kojima se budući korisnik psa pomagača može naći, te uči osnovnu poslušnost.

Po proteku socijalizacije, pas kreće u 8 mjesečni program školovanja, te dolazi ‘kući’ socijalizatoru – volonterskoj obitelji vikendima, tako da je prilagodba na rastanak i psu i socijalizatoru postepena.

Tijekom socijalizacije, Centar Silver obiteljima pruža stručnu pomoć i podmiruje sve troškove prehrane, opreme i veterinarsku brigu.  Program socijalizacije obuhvaća kontinuiranu brigu o volonterskim obiteljima socijalizatora i štenadi smještenoj u obitelji u dobi od 2 mjeseca do 15 – 18 mjeseci starosti, odnosno do ulaska u program školovanja.  Socijalizatori dolaze na druženja i učenje u Centar Silver sa psom mjesečno ili po dogovoru.

Važno je napomenuti da psi u socijalizaciji (prema Zakon o kretanju slijepe osobe uz pomoc psa vodiča, Narodne novine br 131 iz ’98) imaju pravo pristupa na sva javna mjesta (primjerice: urede, hotele, restorane, banke, pošte, kazališta, koncertne dvorane, športske objekte, tržnice, prodavaonice, škole, visoka učilišta i sl.), te javni prijevoz, bez plaćanja dodatne karte.

Centar Silver vas poziva da se pridružite njihovoj brojnoj obitelji socijalizatora. Učinite dobro djelo, doživite prekrasno iskustvo druženja i odgoja jednog šteneta, te pomozite u stvaranju psa vodiča, rehabilitacijskog psa, terapijskog psa – postanite socijalizator!  Trenutno vas nestrpljivo očekuje 19 prekrasnih malih labradora u Centru Silver.

CENTAR ZA REHABILITACIJU SILVER

Štefanovec 34, 10 000 Zagreb, Croatia

tel: 01 2394 451

faks: 01 2394 465

web: http://www.czrs.hr/

FB: http://www.facebook.com/czrsilver

mail: centar.silver@czrs.hr

mob: 099 388 3993

Komentirajte