Naslovnica Vijesti Sisak Autopromet poskupljuje cijene prijevoza!

Autopromet poskupljuje cijene prijevoza!

S 1. svibnja Siščani će osjetiti još jedno u nizu poskupljenja. Naime, od tog datuma, svoje usluge poskupljuje Autopromet.

Nova cijena karte za gradski prijevoz biti će 10, umjesto dosadašnjih 8 kuna, a na 150 odnosno 250 kuna povećat će se cijene učeničkog i radničkog prijevoza. Poskupjet će i cijena povlaštenog prijevoza za umirovljenike, starije od 65 godina, te nezaposlene osobe i korisnike socijalne skrbi, a oni će umjesto dvije po novom plaćati četiri kune.

Kako saznajemo u Autoprometu na ovaj potez odlučili su se zbog sveopće gospodarske krize kao i negativnog poslovanja društva, a na poskupljenje je dao suglasnost i sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Tako nakon vode i odvoza otpada poskupljuje i treća komunalna usluga koju Grad Sisak nudi svojim građanima. Podsjetimo, prema dogovoru o socijalnom prijevozu Grad Sisak je Autoprometu morao dotirati razliku od povlaštene do pune cijene karte, dakle šest kuna po karti, a očito u proračunu više nema novca da se tako što odrađuje. No, s druge strane u tijeku je javni natječaj za još jedno zapošljavanje u Odjel za informiranje Grada Siska, pa će se za tu novu plaćicu naći novca.

Komentirajte