Naslovnica Vijesti Sisak Posjet učenika OŠ Ivana Kukuljevića hitnim službama, policiji i vatrogascima

Posjet učenika OŠ Ivana Kukuljevića hitnim službama, policiji i vatrogascima

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su u prijepodnevnim satima četvrtka, 17. studenoga, organizirali posjet 33 učenika drugih razreda sisačke Osnovne škole Ivana Kukuljevića hitnim službama, policiji i vatrogascima. Tako su se učenici upoznali s radom i djelovanjem policije i vatrogasaca te sa sredstvima i opremom kojom se u svom radu svakodnevno koriste.

U operativnom dežurstvu Policijske postaje Sisak su pratili događanja od zaprimanja dojave pa sve do podnošenja izvješća nakon završene intervencije. Sa zanimanjem su razgledali prostorije za zadržavanje, a kao i većinu djece najviše ih je oduševilo vozilo za specijalne namjene tzv. „Marica“.

U pratnji svojih „domaćina“ policajaca te učiteljica, djeca su potom otišla do prostora Gradske vatrogasne postrojbe Sisak gdje su im vatrogasci kroz demonstraciju pokazali svoja službena vozila i principe gašenja požara, od vodenih topova na vozilima do ručnih puški i mlaznica. Uz pomoć vatrogasaca dobili su priliku i rukovati vatrogasnom opremom, kontrolirati vodene mlaznice te ih regulirati prilikom ispusta vode.

Komentirajte