Naslovnica Sport Baseball Poraz Storksa u Zadru!

Poraz Storksa u Zadru!

Derbi 1.B bejzbol lige pripao je u Zadru zasluženo domaćoj ekipi Donat koja je sa 14 : 5 bila bolja od Siska. Vrlo loše otvaranje utakmice pitchera ( bacača ) Siska omogućuje osvajanje 7 bodova Donatu u prvoj izmjeni dok Sisak ne uspijeva osvojiti niti bod. Slično se dešava u drugoj izmjeni kad se nastavlja serija pogrešaka u obrani Storksa i potpuna nemoć u napadu te rezultat odlazi na visokih 9 : 0. Tek u trećem inigu Siščani uspijevaju spriječiti osvajanje bodova Donata ali u napadu i dalje su neuspješni. No sa nekoliko dobrih udaraca zadrani osvajaju još 4 boda te se prednost penje na gotovo nevjerojatnih 13 : 0.

Koliko su Zadrani željeli pobjedu pokazuje se u 5. izmjeni kad se u napadu teško ozlijedio igrač Krička G. ( ozljeda ramena ) a pošto su izvršili sve izmjene izlaskom ozlijeđenog igrača Donat bi  izgubio utakmicu 9 : 0. Do kraja utakmice ( dva iniga ) ozlijeđeni igrač nepomično je sjedio u terenu ali nije želio ići u bolnicu. U tom periodu proradili su igrači Siska u napadu i osvajaju 5 bodova a Donat 1 te kod rezultata 14 : 5 igrači Siska namjerno ispadaju u napadu te na taj način završavaju tu vrlo mučnu i pomalo ružnu epizodu ove utakmice.

Bila je ovo  najlošija utakmica Siska no do kraja prvenstva imaju još 4 utakmice i šansu da osvoje prvo mjesto u 1. b ligi.
Za Sisak su igrali: Đeferović, Mahač, Salešević, Roksa ( osvojio 1 bod ), Kastmiler ( 1 ), Matić ( 1 ), Mesić, Krička M. ( 1 ) i Stanišić.

Za Donat su igrali:Ćurić ( 1 ), Donđivić ( 1 ), Matulić ( 1 ),Anić I. ( 2 ), Šijan ( 2 ), Anić A. ( 3 ), Vujaklija ( 2 ), Ćoza ( 2 ), Grdović, Škarica, Krička G.

Slijedeću nedjelju, 20.06. u 15,00 sati na pomoćnom terenu gradskog stadiona Sisak dočekuje ekipu Kaptola iz Zagreba.

U subotu 19.06. u 10,00 sati kadeti igraju na svom terenu protiv ekipe Zagreba a u ponedjeljak, 21.06. u 15,00 sati igraju protiv Medvednice u Zagrebu.

Komentirajte