Naslovnica Vijesti Sisak Pomoć za hrvatskog branitelja iz Gušća

Pomoć za hrvatskog branitelja iz Gušća

pomoc_obitelji_kumpez

Prije desetak dana, povodom Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, članovi Građanske inicijative “Moj grad Sisak” posjetili su Miju Kumpeza, hrvatskog branitelja iz Gušća.

Od prvog posjeta, koji je bio prije nešto više od mjesec dana i kada je upozoreno na otužnu životnu egzistenciju Kumpezovih, sustav je ipak reagirao i učinjeni su neki pozitivni pomaci. Kako sam Mijo navodi, obišli su ga djelatnici PSP centra Ministarstva branitelja, bio je na razgovoru u Uredu za obranu, a očekuje i priključenje struje bez koje je bio nekoliko mjeseci zbog nemogućnosti plaćanja nastalog duga. Mijo i njegova supruga Brankica trenutno nemaju nikakvih prihoda, a Mijino zdravstveno stanje je vrlo loše i neizvjesno.
Prilikom posjete predsjednik Građanske inicijative Tihomir Lavor i dopredsjednica Zora Pavlek obitelji su predali paket prehrambeno-higijenskih potrepština i razgovarali o drugim potrebama – npr. madrac za krevet i sl.
-I dalje ćemo nastojati pomoć ovoj obitelji jer oni to zaslužuju – istaknuo je Lavor.

Svi koji su im zainteresirani pomoći mogu Miju potražiti u Gušću na adresi Gušće 286, kontaktirati na mobitel 091 366 88 77 i pomoći novčanim prilozima na zaštićen račun Mije Kumpeza pri Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. Zagreb 2390001 – 3504035896.

Komentirajte