Naslovnica Vijesti Sisak Policija zbog zloporabe ovlasti prijavila bivšu ravnateljicu Doma zdravlja Sisak

Policija zbog zloporabe ovlasti prijavila bivšu ravnateljicu Doma zdravlja Sisak

Sisačka policija kazneno je prijavila bivšu SDP-ovu ravnateljicu Doma zdravlja Sisak Nikolinu Pintar zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti, donosi Večernji list.

Prema službenoj policijskoj objavi “42-godišnju ženu se sumnjiči da je od ožujka 2010. do kraja srpnja 2015. godine, kao odgovorna osoba javne ustanove u Sisku, iskoristila svoj položaj i ovlasti te koristila službena vozila 24 sata dnevno, iako je znala da od ožujka 2007. godine novo upravno vijeće te ustanove nije donijelo nikakvu odluku o korištenju službenih vozila.”

Time je, smatra policija, javnu ustanovu oštetila za 61.200 kuna.

Nikolina Pintar smijenjena je sa svoje funkcije u srpnju 2015. godine, nakon što je vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji preuzeo HDZ. Tadašnji upravni odbor Doma zdravlja je odluku o smjeni pravdao “nepravilnostima, odnosno kršenjima zakona ravnateljice”, te je izričito rečeno kako je koristila službeni automobil bez odluke Upravnog vijeća.

U međuvremenu je, krajem prošle godine, Općinski sud u Sisku presudio kako je odluka Upravnog vijeća ustanove o razrješenju N. Pintar s mjesta ravnateljice neosnovana i zakonski neutemeljena te da je njen mandat tako trajao do redovnog isteka, tj. do 31. siječnja 2016. godine. Županija je uložila žalbu na ovu presudu.

N. Pintar nema nikakvu službenu informaciju o prijavi.

“Mogu reći da mi je nejasno, ako se radi o meni, pošto je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku u kolovozu 2012. godine odbacilo prijavu protiv mene, a koja se između ostalog odnosila i na korištenje službenog vozila. U presudi Općinskog suda u Sisku o ništetnosti moje smjene, također je bilo navedeno i korištenje službenog automobila, što je obrazloženo na način da je Dom zdravlja Sisak nastao podjelom Doma zdravlja SMŽ, te je pravni slijednik istog. Kako odluka o korištenju službenog vozila nije donesena niti na ime, niti na rok, koristi se do opoziva.” – rekla je za Večernji list Nikolina Pintar koja smatra da je riječ o političkom predizbornom pritisku.

Komentirajte