Naslovnica Vijesti SMŽ Policija s članovima Udruge slijepih provela akcije u Sisku i Petrinji obilježila...

Policija s članovima Udruge slijepih provela akcije u Sisku i Petrinji obilježila Europski tjedan mobilnosti

Policijski službenici Postaje prometne policije Sisak i Policijske postaje Petrinja pridružili su se članovima Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Tako su u Petrinji 17. rujna i Sisku 29. rujna policajci na raskrižjima i pješačkim prijelazima koja nemaju zvučnu signalizaciju zaustavljali automobile koji su propustili slijepe i slabovidne osobe te su savjesnim vozačima članovi Udruge uručivali pismo zahvale. Vozače koji se nisu zaustavili ispred obilježenog pješačkog prijelaza i propustili osobe s invaliditetom, također su zaustavljeni i upozoreni na učinjeni propust te su im uručeni promidžbeni materijali edukativnog karaktera.

Na ovaj se način vozače nastoji senzibilizirati sa slijepim i slabovidnim osobama, odnosno osobama s tzv. bijelim štapom, ukazati im da su oni sudionici u prometu prema kojima treba biti posebno oprezan i susretljiv, kao i prema svim drugim pješacima koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Komentirajte