Naslovnica Vijesti Sisak Policija imala posla na “Ludi dan”

Policija imala posla na “Ludi dan”

Povodom jučerašnjeg obilježavanja Dana maturanata na području tri policijske postaje policijski službenici su postupali prema „slavljenicima“.

Najveći izgred zabilježen je na sisačkom kupalištu Zibel gdje je oko 18 sati više maturanata narušavalo javni red i mir. Oni su se pod vidnim utjecajem alkohola najprije verbalno, a potom i fizički sukobili, udarajući jedni druge rukama i nogama po glavi i tijelu, pri čemu je jedan od njih lakše ozlijeđen. Uhićeno je petero maturanata koji su bili pod utjecajem alkohola od 1,29 do 2,68 promila te su dovedeni u Policijsku postaju Sisak gdje je nad njima provedeno istraživanje, nakon kojega je dvojici određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja, dok su ostali pušteni. Protiv svih je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a kako je istraživanjem utvrđeno da je u ovom narušavanju sudjelovalo više osoba, policija radi i na njihovom pronalasku.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj oko 18 sati i 20 minuta maturantica pod utjecajem alkohola od 1,39 promila dvojici mlađih učenika bacila je školske torbe s knjigama u fontanu. Prekršajno je prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira.

Nešto prije 15 sati policija je zaprimila dojavu da je jedan maturant Srednje škole Topusko skočio u jezero u Topuskom i da zbog alkoholiziranosti nije mogao sam izaći, već su mu u tome pomogli prijatelji. Pozvana je hitna medicinska pomoć te je on prevezen u Dom zdravlja u Gvozdu gdje mu liječnici nisu konstatirali tjelesne ozljede, već je pušten kući.

 

Komentirajte