Naslovnica Crna kronika Policajac kolegi ukrao mobitel pa mu pronašli nedozvoljeno oružje – udaljen je...

Policajac kolegi ukrao mobitel pa mu pronašli nedozvoljeno oružje – udaljen je iz službe

Policijski službenici Policijske uprave Sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom ove uprave zbog sumnje da je počinio kaznena djela krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je osumnjičeni 4. studenog ove godine, u jednoj policijskoj postaji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, otuđio mobitel u vlasništvu drugog policijskog službenika.

Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga doma i osobnih automobila osumnjičenog te je osim predmeta bitnih za kriminalističko istraživanje, pronađena i određena količina oružja i dijelova oružja koje je nedozvoljeno držao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu za kaznena djela krađe i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Odlukom načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke osumnjičeni policijski službenik je odmah udaljen iz službe te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Komentirajte