Naslovnica Show Galerije Podizanje Zelene zastave na vrtiću Različak

Podizanje Zelene zastave na vrtiću Različak

10.06.2015. godine ispred objekta Različak podignuta je Zelena zastava povodom obnavljanja statusa međunarodne EKO-ŠKOLE.
Dječji vrtić Sisak Stari nositelj je Zelene zastave i certifikata Međunarodne Eko-škole u RH od 2007. godine. Prvi smo eko- vrtić u Sisačko – moslavačkoj županiji i drugi vrtić u RH ispred kojeg se viori Zelena zastava. Djelovanje Eko-skupine proširilo se iz objekta Pčelica na sve objekte DV Sisak Stari.
Eko djeca DVSS su najmlađi ekolozi u gradu Sisku s najviše priznanja, pohvala, zahvala i nagrada. Sudjelujemo u mnogim eko-akcijama u gradu Sisku, na natječajima i smotrama, promoviramo vrtić u gradu, županiji i diljem Lijepe naše.
Obnovili smo status Međunarodne Eko- škole 2009.,2011.,2013., a dana 10.6.2015. održali smo veliku svečanost obnovljanja statusa u novom objektu u Različku, gdje se zaviorila Zelena zastava. S ponosom možemo istaknuti da Dječji vrtić Sisak Stari prelazi iz BRONČANOG STATUSA U SREBRNI STATUS. Svake 2 g. u drugom objektu obnavljamo to visoko prestižno Međunarodno priznanje. To znači da je naš vrtić u cijelosti ispunio uvjete iz smjernica za provedbu programa Eko-škole.
U ime Hrvatskog povjerenstva predsjednik doc.dr.sc. Ante Kutle i Nacionalni ocijenjivački sud uručili su čestitke našem vrtiću; ravnateljici, koordinatorima, stručnom timu i svim zaposlenicima kao i svima koji su na bilo koji način pomogli i pomažu u provedbi programa Eko-škole.
Zahvaljujemo se našim kumovima Gospodarenje otpadom Sisak, Komunalac Sisak d.o.o, MOZON d.o.o., Gradska tržnica Sisak i Hrvatski geološki institut na vjernom praćenju i podršci.

Donat Rogić

Komentirajte