Naslovnica Vijesti Hrvatska Počinju upisi u radionice sisačkog Doma kulture

Počinju upisi u radionice sisačkog Doma kulture

Kreativno učilište Doma kulture Kristalna kocka vedrine otvara svoja vrata

Dom kulture Kristalna kocka vedrine i ove godine poziva djecu i mlade da postanu dio velike umjetničke obitelji koja već godinama predstavlja sisačku i hrvatsku kulturu širom svijeta. Tako i u novoj sezoni 2011./2012. nastavljaju s radom lutkarsko  – likovne radionice, Baletnog studija za predškolske i školske grupe, Plesnog i Dramskog studija, te s novom modnom radionicom.
Uz upoznavanje i izražavanje likovnim tehnikama, polaznici lutkarsko  – likovne radionice pod vodstvom Tanje Tole Majstorović, razvijaju vlastitu maštovitost i kreativnost. Poseban značaj daje se obilježavanju kalendarskih događanja u godini ( Sv. Nikola, Božić, Fašnik, Valentinovo, Uskrs), dekoriranju prostora od izrađenih predmeta, izrade lutaka i stvaranje produkcije.
Na plesnim radionicama pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan djeca predškolske dobi plesom razvijaju bazne elemente: sluh, ritam, brzinu, spretnost i koordinaciju, dok školske grupe akcent stavljaju na klasični balet koji je baza plesne umjetnosti i kao takav neizostavan u stvaranju bilo koje plesne tehnike.
Polaznici Dramskog studija mladih, učenici viših razreda osnovnih škola te srednjoškolci, uz voditelje Damira i Nebojšu Borojevića uz redovne vježbe, seminare i rad na temelju elemenata dramskog odgoja sami osmišljavaju cjelovečernje kazališne predstave.  Istovremeno zadaci dramske grupe nižih razreda osnovne škole osmišljeni su tako da se radi na razvijanju govornog izraza, imaginacije, opažanja, izražajnosti te smisla za druženje i zajednički rad. Kroz razne dramske igre i metode uče se pravila ponašanja na sceni, razvijanje komunikacije te socijalizacija polaznika. Voditeljica je Dubravka Granulić .
Od ove godine Dom kulture Kristalna kocka vedrine uveo je i modnu radionicu vod vodstvom Danijele Gotal Grgurač na kojoj će polaznici razvijati vlastite likovne sklonosti te individualni i kreativni pristup likovnim i tehničkim rješenjima, učiti odnose različitih kvaliteta i omjera veličina u ljudskom tijelu, crtanje ljudske figure i sl.
U željenu radionicu upisati se može u vremenu od 05. – 15. rujna 2011. g u Domu kulture Kristalna kocka vedrine. Članarina iznosi 130 kn mjesečno, a popust na drugu radionicu je 50%.

Komentirajte