Naslovnica Vijesti SMŽ PISMO u užem izboru za najbolji EU projekt 2019.

PISMO u užem izboru za najbolji EU projekt 2019.

Projekt PISMO je u užem izboru za najbolji EU projekt za 2019. godinu (RegioStarsAwards) u kategoriji Promicanja digitalne transformacije.

Na ovoj poveznici možete glasati za PISMO i pogledati koji su još projekti nominirani za ovu prestižnu nagradu.

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. je prijavila projekt PISMO na program Europske Komisije REGIOSTARS AWARDS 2019., koji traži inovativne projekte financirane sredstvima Europske Unije, a koji predstavljaju nove pristupe regionalnom razvoju. Od 199 zaprimljenih prijava PISMO je ušao među 35 najboljih te je ujedno i jedini samostalni projekt iz Hrvatske.

Slijedi glasovanje javnosti, nakon čega će stručni žiri odabrati 5 najboljih. Svečana dodjela RegioStarsAwards 2019. i proglašenje pobjednika održat će se 9. listopada 2019. u Bruxellesu.

Puno ime projekta je Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora „PISMO“ (http://inkubator-pismo.eu/). Nositelj projekta je Razvojna agencija SI-MO-RA, a projektom će dvije zgrade u Novskoj postati najmoderniji poduzetnički inkubator za game developere u ovom dijelu Europe.

Što znači da će imati najmoderniju tehnologiju: motioncapture studio, glazbeni studio, opremu za video snimanje, 3D printer, VR opremu, fotogrametrija…

Projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ona nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj.

 

Komentirajte