Naslovnica Korona virus Petrinjski gimnazijalci pod nadzorom zbog koronavirusa, za vikend su bili u Padovi

Petrinjski gimnazijalci pod nadzorom zbog koronavirusa, za vikend su bili u Padovi

Učenici Srednje škole Petrinja, smjer Gimnazija, boravili su tijekom vikenda u Italiji, preciznije u Padovi. Potvrdio je to za portal53.hr ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić. Na pdoručju Padove i okolice vlada od prošlog tjedna epidemija koronavirusa.

„Zvali smo odmah ujutro Hrvatski zavod za javno zdravstvo i postupili smo po njihovoj preporuci. Znači učenici nisu u školi i bit će kod kuće barem sedam dana, ako ne i 15. Svi učenici koji su danas krenuli u školu, a bili su na izletu u Italiji, vraćeni su kućama i bili su kod doktora na Zavodu za javno zdravstvo. Razrednici su također obaviješteni i učenici ne idu u školu. Dalje ćemo postupati prema onome što se danas događati“, rekao nam je Orlić, koji nam ujedno nije mogao otkriti podatak koliko je učenika bilo na izletu u Italiji tijekom vikenda.

Dr.Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nam je potvrdio kako je grupa učenika Srednje škole Petrinja tijekom vikenda boravila u Italiji. Poručuje kako još uvijek prikupljaju sve podatke te dodaje kako će javnost biti pravovremeno obaviještena o svemu.

„Ovo je za sada sve rekla kazala, tko je bio, što je bio, gdje je bio, cijela ruta puta nam još nije dostavljena, ali nema potrebe za panikom. Ali ne putuje se kada je ovakva priča. Ja sam to saznao jučer popodne, počeo sam prikupljati podatke. Mi danas skupljamo i rutu puta, već smo u kontaktu sa Zagrebom, mjere se provode. Za sada će oni ići pod zdravstveni nadzor, ali bez ograničenja većih, ali ćemo to možda mijenjati čim vidimo plan točne rute puta“, kazao je Brkić te još jednom na kraju poručuje kako nema potrebe za stvaranjem panike, te da čim budu raspolagali sa više informacija, pravovremeno će obavijestiti javnost.

Komentirajte