Naslovnica Sport Ostali sportovi Petrinjske mažoretkinje putuju na međunarodno natjecanje u Sloveniju

Petrinjske mažoretkinje putuju na međunarodno natjecanje u Sloveniju

Petrinjske mažoretkinje se sada već tradicionalno sa svih natjecanja vraćaju s medaljama oko vrata. Tako su i na 33. državnom turniru Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske, održanom početkom ožujka u Garešnici, ostvarile odlične rezultate te se kvalificirale na Europsko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu početkom srpnja ove godine. 
 
Treću godinu zaredom Ema Ćosić ponijela je titulu državne prvakinje u kategoriji juniori solo štap. Dječja mini formacija osvojila je 2. mjesto, a brončanu medalju su osvojili kadeti u kategoriji mini formacija štap, juniori u kategoriji mini formacija mix, Jelena Šako u kategoriji kadeti solo štap, Ema Ćosić i Nina Škrinjarić u kategoriji juniori duo štap te Matea Papić i Lucija Pejaković u kategoriji juniori duo pom pon. Posebno priznanje pripalo je jedinom dječaku u Petrinjskim mažoretkinjama, Rafaelu Simonoviću, kojemu je ovo bilo prvo natjecanje, a osvojio je brončanu medalju u kategoriji dječaci solo pom pon.
 
U tijeku su pripreme za nadolazeći 34. državni turnir u velikim formacijama u Zaboku, kao i za mnoga otvorena natjecanja na kojima Petrinjske mažoretkinje sudjeluju. Dio članica će predstavljati svoj grad i državu na II. Internacionalnom natjecanju mažoretkinja u Kočevju u Sloveniji, u subotu 06.04.2019. Kao i uvijek, djevojke su bile marljive s trenericom Lucijom Bešlić te se nadaju dobroj atmosferi na natjecanju i odličnim rezultatima.
Komentirajte