Naslovnica Vijesti SMŽ Petrinjcu 4 godine i 10 mjeseci zbog prometne nesreće, najavljena žalba

Petrinjcu 4 godine i 10 mjeseci zbog prometne nesreće, najavljena žalba

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je žalbu na  osuđujuću presudu Općinskog suda u Sisku kojom je u ponedjeljak Mario Obradović (20) proglašen krivim zbog  izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu u Badnjoj noći 2014. godine kada su poginuli 15-godišnji Mateo Križanović i Nikša Lučić (16).

Sutkinja Općinskog suda u Sisku izrekla je Obradoviću nepravomoćnu kaznu od 4 godine i 10 mjeseci zatvora jer je 25. prosinca 2014. upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (od 2,42 g/kg alkohola u krvi) i droge (THC) te prevelikom brzinom uslijed čega je ulaskom u blagi lijevi zavoj Vatrogasne ulice u Petrinji izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na travnatu bankinu te prednjim desnim dijelom vozila udario u betonski stup električne mreže. Hrvatski državljanin (1998.) je kao putnik na prednjem sjedalu poginuo na mjestu nesreće, a hrvatski državljanin (1999.) je putnik na stražnjem sjedalu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo 13. siječnja 2015. u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak.

Optuženik je prvostupanjskom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci koja je, po ocjeni državnog odvjetništva, preblaga zbog čega će po primitku pisanog otpravka presude biti podnijeta žalba Županijskom sudu.

Komentirajte