Naslovnica Sport Ostali sportovi Petrinjci treći, Siščani dvanaesti

Petrinjci treći, Siščani dvanaesti

Hrvači Siska i petrinjskog Gavrilovića nastupili su u Vrbovcu na PH u hrvanju slobodnim načinom. Stjepan Lavrić (HK Gavrilović) obranio je titulu državnog prvaka u kategoriji do 120 kg, Igor Adamaović (HK Sisak) osvojio je broncu.

Najuspješnija ekipa, u konkurenciji 17 klubova i 62 hrvača, bili su hrvači HK Sesvete sa osvojenih 17,50 bodova, dok su drugo mjesto podijelila čak četiri kluba sa osvojenih 12 bodova i s istim brojem osvojenih medalja: HK Gavrilović, Sesvetski Kraljevac , PIK Vrbovec i Vindija. Treće mjesto pripalo je HK Lika.

hk gavrilovic_ph_2013_1HK Gavrilović nastupio je u sastavu: Matej Marjanović, Ivan Barišić i Stjepan Lavrić, pod vodstvom trenera Mije Marjanovića i Senada Mujagića.

Ivan Barišić u kategoriji 84 kg, ostvario je najbolji rezultat karijere osvojivši srebro na seniorskom PH. Ivan se tijekom turnira dizao iz borbe u borbu i vrlo uvjerljivo savladao svoje protivnike. U ½ finalnom meču usprkos početnog vodstva Aščića iz Metalca uspio je u dvije runde preokrenuti rezultat i pobijediti rezultatom 10:8. U finalu ga je čekao Mičuda iz PIK Vrbovca, jedan od najboljih hrvača slobodnog stila, što je bilo i presudno za konačni ishod. Ivan je osvajanjem 2. mjesta ostvario veliki rezultat i donio vrijedne bodove za svoj klub.

Stjepan Lavrić u kategoriji 120 kg, postao je novi – stari prvak, i po drugi put za redom osvojio naslov državnog prvaka. Stjepan je vrlo uvjerljivo savladao svoje protivnike i došao do ½ finala gdje je u dvije runde pobijedio Adamovića iz HK Sisak, dok je u finalnom meču prije isteka 1. runde nakon atraktivnog zahvata tuširao Bregovića iz PIK Vrbovca.

Unatoč činjenici da je ostvareni rezultat na ovom prvenstvu hvale vrijedan, ostaje žal za propuštenom prilikom za osvajanjem drugog uzastopnog naslova prvaka. Presudna je bila nemogućnost nastupa prošlogodišnjih osvajača naslova: Borisa Baničeka, Tomislava Lavrića i Vinka Kadečke, kao i preostalog dijela ekipe Sigura, Grabovca, A. Barišića, Šimatića, Krizmanića itd., što svakako nije dobar znak uoči natjecanja u 1. HHL gdje već naredni vikend Gavrilović gostuje kod vrlo jake Vindije.

HK Sisak na ovom prvenstvu osvojio je 12. mjesto, a bodove za Sisak osigurao je Igor Adamović u kategoriji 120 kg, osvojivši broncu.

Komentirajte