Naslovnica Sport Ostali sportovi Petrinjci se iskazali rezultatima i organizacijom

Petrinjci se iskazali rezultatima i organizacijom

Plesni klub Petrinia organizirao je natjecanje u Novalji na Pagu, međunarodni WDSF CROATIAN TROPHY NOVALJA, gdje je nastupila svjetska plesna elita. I u takvoj konkrenciji svi plesni parovi Petrinie su osvojili medalje.

Turnir je održan 12. i 13. rujna, a natjecatelji su svoje snage odmjerili kroz bodovni HSPS (Hrvatski sportski plesni savez) turnir i na WDSF (World Dance Sport Federation) turniru.
WDSF turnir održava se, dakle, po pravilima Svjetske sportsko plesne federacije, a u Hrvatskoj nije organiziran već više od pet godina jer organizatori moraju ispuniti određene uvjete i kriterije, a ove godine usudili su se to napraviti Petrinjci, članovi Plesnog kluba Petrinia, naravno, uz veliku podršku i pokroviteljstvo Grada Novalje, Grada Petrinje i Turističke zajednice grada Novalje.

Turnir je okupio blizu 300 sportskih plesnih parova iz 25 zemalja svijeta, a sudilo je 23 suca s međunarodnim licencama. Nastupila je svjetska plesna elita a među njima i aktualni višestruki prvaci svijeta Miha Vodičar i Nadiya Bychkova.

Petrinjskih plesnih parova nastupilo je devet i svi su ponijeli medalje.

Izuzetan rezultat ponovno su napravili aktualni državni prvaci u kategoriji „mlađe mladeži“ (međunarodni naziv „junior I“ – 11 i 12 godina) Jakov Bjelac i Magdalena Vidas. Oni su kroz natjecanja u svim disciplinama uvjerljivo pobijedili i ponijeli zlatne medalje te trofeje. Natjecali su se i u starijoj kvalitativnoj kategoriji, kategoriji „mladež“ (junior II) i ušli u završnicu među šest najboljih.

Izuzetan rezultat postigli su u elitnoj kategoriji „youth“ – „starija mladež“ Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova (16, 17 i 18 godina), koji su u konkurenciji više od dvadeset sportskih plesnih parova zauzeli najviše mjesto na postolju i ponijeli trofej u standardnim plesovima, dok im je u latinsko-američkim plesovima medalja izmakla „za dlaku“ i bili su četvrti. Njihov nastup, također, se pokazao izvrsnim i u natjecanju sa starijim plesačima, odnosno nastupili su i u kategoriji odraslih i ušli u završnicu, među šest najboljih.

Na bodovnom turniru u najmlađoj starosnoj kategoriji „mlađi osnovci“ (do 9 godina starosti) Nikola Marki – Leona Kovačević osvojili su srebro u obje discipline, dok su na WDSF natjecanju bili četvrti.

Nešto stariji Roko Šustić – Marta Marki, u „osnovcima“, osvojili su obje zlatne medalje na BT turniru dok su na WDSF dijelu ponijeli srebro.

U „mladeži“ (14 i 15 godina) Lovro Peraković – Lea Stanić na BT turniru osvajaju zlatne medalje dok su na WDSF-u u standardu osvojili broncu, a u latinu peto mjesto.

U „starijoj mladeži“ na bodovnom turniru Teo Ciprić i Zina Miočić Lisjak u „D2“ kvalitativnoj kategoriji osvajaju prva mjesta, a njihovi nešto stariji kolege, u kategoriji „odrasli“ osvajaju: Boris Kuzman – Maja Fabijanić u „C“ kvalitativnoj kategoriji 2.mjesto u standardu i 3.mjesto u latinu, Mihaelo Jurenić – Nika Jelić u višoj „B“ kvalitativnoj kategoriji osvajaj prvo mjesto u standardu i drugo mjesto u latinu, te u istoj kategoriji Kristijan Augustić – Paula Drenški treća mjesta i bronce u obje discipline.


Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje i Ante Dabo gradonačelnik Novalje zajedno su otvorili turnir poželjevši dobrodošlicu plesačima i uspješno natjecanje.
Gradonačelnik Dumbović čestitao je svojim Petrinjcima na izuzetnim rezultatima naglasivši kako je ponosan na ono što pokazuju, jer oni su ambasadori i pronose ime Petrinje u najljepšem svjetlu.
Organizacija turnira u Novalji pokrenula je suradnju gradova Novalje i Petrinje i na ostali područjima o čemu su gradonačelnici također razgovarali ovom prigodom.
Odlične kritike i zadovoljstvo plesača, gostiju, sudaca ali i domaćina razlog je što će se ovaj turnir nastaviti i postati tradicija u ovome gradu, a već je najavljen datum sljedeće godine.
Do tada pred članovima Sportskog plesnog kluba Petrinia mnogi su turniri, domaći i strani, a ovakav početak sezone prekrasna je uvertira u sve ono što ih čeka.

Komentirajte