Naslovnica Vijesti SMŽ Petrinja ipak bez novih izbora

Petrinja ipak bez novih izbora

U Petrinji neće biti potrebni izbori za Gradsko vijeće. Pat pozicija od 11 prema 11 vijećnika dva suprotstavljena bloka je riješena zadnji dan roka, u četvrtak, 31. listopada.

Naime, vijećnik Miroslav Gregurinčić je odlučio svoj glas dati koaliciji „Rad za naš grad” čime je postalo jasno da ta koalicija na čelu s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem ima većinu. Na 4. izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u petak, HSP-ov Darko Dumbović se očitovao o svojoj ostavci koju je podnio još u utorak:

„Kako je bilo evidentno da su ovdje bile dvije struje od kojih je svaka imala po jedanaset od dvadeset i dva vijećnika. Kako se nije mogla ostvariti nikakva većina i niti jedna strana nije mogla imati kvorum. Kako se došlo u situaciju da smo došli minutu do dvanaest, preispitujući sebe, svoje političko djelovanje, svoju odgovornost, podnio sam ostavku zato što sam smatrao da će se na taj način omogućiti, neću reći preslagivanje, ali mogućnost stvaranja parlamentarne većine.”, kazao je, a prenosi portal53.hr.

Na izvanrednoj sjednici su izabrana i dva nova vijećnika. Umjesto HNS-ove Davorke Šušnjić koja je svoj mandat stavila u mirovanje nezadobvoljna dogovoroms HSP-om u Gradsko vijeće je ušla Anita Begić Hadžipašić, a umjesto SDP-ova Miroslava Krčelića vijećnica je postala Sanja Lovrenović.

Najveće iznenađenje sjednice bio je izbor nove predsjednice Gradskog vijeća, dvadesetšestogodišnje učiteljice Sanje Lovrenović, nove gradske vijećnice članice SDP-a, koja je na funkciju predsjednice gradskog vijeća došla bez prethodnog političkog iskustva.

Pristupilo se potom izboru drugog potpredsjednika Gradskog vijeća. Vladajući su predložili vijećnicu Viktoriju Kaleb, a oporba je predložila Nenada Gavranovića. Vijećnica Kaleb je prošla s 12 glasova za nove većine u Gradskom vijeću, 8 glasova protiv HDZ-a i HSS-a i 2 suzdržana glasa HSP-a.

(portal53.hr)

Komentirajte