Naslovnica Sport Nogomet Petravić novi trener Segeste

Petravić novi trener Segeste

Ono što se šuškalo proteklih desetak dana sinoć se i obistinilo.  Segesta je dobila novog trenera. Kormilo Stare dame, umjesto Srećka Bogdana, preuzeo je Damir Petravić, bivši igrač, a potom i trener NK Zagreba.

Petravić je diplomu trenera stekao na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu, prošao je sve selekcije kluba iz Kranjčevićeve, a dio staža odrađivao je i na klupama NK Croatia Sesvete, NK Hrvatskog dragovoljca, NK Vinogradara.

-Izvršni odbor kluba donio je odluku o raskidu suradnje s dosadašnjim trenerom Srećkom Bogdanom. Sporazumno i kulturno smo se razišli, a razlog su  rezultati lošiji od očekivanih. – rekao nam je Milivoj Šarko, predsjednik IO-a HNK Segesta. Istaknuo je kako se od igrača i dalje očekuje da izbore plasman među prve četiri ekipe u 2. HNL.

Segesta je pod vodstvom Srećka Bogdana kroz 9 prvenstvenih kola ove sezone osvojila 11 bodova, dovoljnih za 9. mjesto na tablici. Tri puta izborena je pobjeda, dva puta bodovi su podijeljeni, a u četiri utakmice crveno-bijeli su poraženi. Najbolniji porazi pretrpljeni su kod kuće, protiv Karlovca (1:5) i Istre 1961 (0:1). Bogdan je u Brnadovu stigao početkom 2007., izvukao Segestu iz Treće lige i ustabilio je kao drugoligaša. Projekt “Prva liga” nije stigao dovršiti.

Još u ponedjeljak čuli smo se sa popularnim Čečijem koji se tada vraćao sa jutarnjeg treninga. Kazao nam je tada kako normalno priprema momčad za dvoboj u Sigetu i da očekuje bolju igru od one prikazane prošlog vikenda protiv Istre 1961. Danas se na telefon nije javljao.

Petravić će službenu premijeru imati u subotu, 18. listopada na gostovanju crveno-bijelih kod Hrvatskog dragovoljca u 10. kolu 2.HNL.

Komentirajte