Naslovnica Korona virus PETAK: U SMŽ i dalje bez novooboljelih od koronavirusa

PETAK: U SMŽ i dalje bez novooboljelih od koronavirusa

U Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je troje oboljelih od koronovirusa. Novooboljelih nema, priopćio je u petak u podne Stožer Civilne zaštite Sisačko moslavačke županije.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 6 pacijenata od kojih su tri odranije oboljela. Riječ je o Petrinjcu koji je radio u Italiji te dva Siščanina koja su se zarazila na izletu u Španjolskoj. Ti pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza tj. po prestanku vironoštva bit će pušteni kući. 

U Stožeru kazuju kako su suočeni sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija.

“Molimo sve neka se pridržavaju svih propisanih mjera te da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo
poštuju.” – poručuju iz Stožera.

Također, upozoravaju kako su domovi umirovljenika veoma rizična mjesta te kako tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

“Potrebno je ograničiti kretanje umirovljenika iz domova umirovljenika tako da ne napuštaju dom, zabraniti posjete, napraviti raspored obroka po sobama, katovima na taj način
da se socijalni kontakti svedu na najmanji mogući nivo. U svim domovima umirovljenika potrebno je pooštriti higijenske mjere kao i provedbu mjera dezinfekcije. Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.” – poruka je Stožera Civilne zaštite SMŽ.

Komentirajte