Naslovnica Sport Ostali sportovi Pet medalja za karatiste “Croatie”

Pet medalja za karatiste “Croatie”

U organizaciji Karate kluba „Moslavina“ Kutina, a pod pokroviteljstvom Sisačko – moslavačke županije, održan je  u subotu 30. travnja 2016 godine Memorijalni kyokushinkai karate turnir „Bljesak 2016“.

Natjecanje je održano u velikoj dvorani Sportskog centra u Kutini, s ciljem prisjećanja na oslobodilačku vojno-redarstvenu akciju „Bljesak“.

Karate klub Moslavina je već sedmu godinu za redom odličan domaćin, tako da se i ove godine okupilo više od 120 natjecatelja iz desetak klubova, a međunarodni karakter turniru dali su i gosti iz Mađarskog kyokushin karate saveza.

Prije natjecanja prikazan je kratki film o Domovinskom ratu, a u hodniku sportskog centra, gledatelji i natjecatelji mogli su vidjeti prigodnu izložbu foto materijala iz Domovinskog rata i same akcije Bljesak.

Karate klub Croatia iz Sisak je pod vodstvom trenera Kristijana Bašića nastupio u sastavu: Kristijan Prpić kategorija ciciban, Roko Aralica kategorija limača, Klara Prpić i Ana Kukić kategorija kadetkinja, te Alen Božić u kategoriji kadeta.

Kristijan Prpić je zahvaljujući svojom velikom borbenošću i brzinom osvojio sjajno treće mjesto, što je isto postigla i njegova klupska kolegica Ana Kukić u jakoj kadetskoj konkurenciji.

Klara Prpić je bila uspješnija pa se probila u samo kadetsko finale gdje je ipak izgubila od Varaždinke Jane Huzjak i osvojila srebrnu medalju.

Alen Božić je uspio nanizati tri uzastopne pobjede i osvojiti zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji.

Najbolji Siščanin je bio mladi Roko Aralica, koji je uvjerljivo savladao svoje protivnike i nakon tri pobjede zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Pred karatistima Croatie slijedi veliki izazov na idućem natjecanju, jer su domaćini Otvorenog prvenstva Hrvatske – SISAK OPEN 2016, koje će se održati 14. svibnja 2016. godine u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku.

Komentirajte