Naslovnica Vijesti Kultura Paulus Schäfer: ˝Oduševljen sam Siskom˝

Paulus Schäfer: ˝Oduševljen sam Siskom˝

piše: Dinko Husadžić Sansky

Iznimno ugodno zdanje i koncertni prostor unutar Starog grada u Sisku, već po tradiciji su prekrasna kulisa za koncerte koji se pamte. Damir Kukuruzović godinama u Sisak dovodi vrhunske glazbenike gipsy jazz glazbe, stavljajući tako grad na sve značajnije svjetske jazz glazbene zemljovide.
Ove godine Damirov slavni gost bio je Paulus Schafer, svakako jedan od najboljih svjetskih predstavnika glazbene baštine Djanga Reinhardta, čovjek zavidnog sviračkog umijeća.
U pratnji su bili također odlični glazbenici Miroslav Čehajić na ritam gitari, Željko Bilbija na basu i Bruno Urlić na violini. Sisačka publika nije bila uskraćena za još jedan sjajan koncert.
A nije tu samo riječ o iznimnim koncertima. Damir Kukuruzović svojevrsni je veleposlanik ne samo glazbe u Sisačko – moslavačkoj županiji, nego je i promotor turističkih ljepota, užitaka spoja prirode i gastro ponude našeg kraja, a s tim dojmovima svjetska glazbena imena vraćaju se doma i šire priču o nama.
O rijeci Kupi, vožnji čamcem, o ribičiji kamo je Damir vodio i Paulusa, o ljepotama Lonjskog polja, Starog grada, Tradicije Čigoča i Mlinskog kamena gdje se miješaju vrhunska gastro ponuda s ljepotom prirode. Sve to s glazbom čini divan spoj korisnog i ugodnog, svaki Damirov koncert s nekim od velikana svjetske glazbe ulaganje je u dobre dionice, višestruke se vraća.
U odličnom vizualnom i akustičnom prostoru Staroga grada publika je uživala u glasovitim skladbama gipsy swinga, u Kukuruzovićevim zgodnim šalama, a sjajno je i to što je Damir u ovih 12 godina Siscia Jazz Cluba i ovakvih nastupa odgojio sisačku publiku i senzibilizirao je za prave glazbene vrijednosti. Nemjerljivo!

Komentirajte