Naslovnica Vijesti Sisak Promocija knjige Marijana Ožanića “Mali brod na olujnom moru”

Promocija knjige Marijana Ožanića “Mali brod na olujnom moru”

Promocija knjige Marijana Ožanića “Mali brod na olujnom moru” bit će u petak, 30. siječnja, u 11 sati u Poduzetničkom inkupatoru Sisak – PISAK. O knjizi će govoriti autor koji će tom prilikom održati predavanje na temu “Kroz poduzetništvo do gospodarskog oporavka Siska – što mogu učiniti gradske vlasti, poduzetnički inkubator, škole i fakulteti”.

Drugo, dopunjeno izdanje prvog domaćeg poslovnog priručnika iz burnih devedesetih, koji je mnoge današnje uspješne poduzetnike uveo u svijet biznisa, podsjeća na korijene poduzetništva u nas i teške uvjete u kojima se razvijalo. Knjiga preispituje poduzetničke ideje, tržišta i uvjeta poslovanja te vlastitog poduzetničkog duha, ujedno navodeći faze poslovanja osnivanja poduzeća ili obrta, te osnovna znanja koja poduzetnik treba imati da bi potpisao prvi ugovor.

Svjestan da se poduzetništvo ne može naučiti iz knjige, autor Marijan Ožanić svoju knjigu  ilustrira istinitim životnim pričama poduzetnika, podastirući čitatelju primjere i uspjeha i neuspjeha iz kojih može izvući dragocjene savjete.

Kako navodi autor, „Mali brod…“ napisao je kako bi pomogao poduzetnicima u prvim godinama njihovog poslovnog života, zabilježio pouke burnog, neponovljivog povijesnog razdoblja kroz koje prolazimo te svoje znanje, iskustvo i osobnu, zaokruženu fazu razvoja, oblikovao u knjigu, uvjeren da budućnost Hrvatske ovisi i o poduzetnicima koji svojom inicijativom obnavljaju gospodarstvo i mijenjaju način rada.

“Mali brod…” je poučna ali i zabavna knjiga, u kojoj se na svakoj stranici inspirira i ohrabruje, pokazujući duboko poštovanje prema poduzetnicima. To je knjiga koja se čita kao roman, a koristi kao priručnik.

Marijan Ožanić diplomirao je 1967. na Elektrotehničkom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta, a magistrirao 1990. na poslijediplomskom studiju Europskog centra za mir i razvoj, Sveučilišta za mir Ujedinjenih naroda. Studij se zvao Tehnologija rješavanja problema razvoja.

Pola svog poslovnog života radio je u velikim proizvodnim poduzećima (KONČAR), a ostalu polovicu vezan je uz poduzetništvo kroz vođenje Tehnološkog parka Zagreb, prvog tehnološkog parka za visoke tehnologije u Hrvatskoj.

Ožanić je svoja poslovna iskustva unio u 8 poslovnih knjiga, veliki broj članaka s područja menadžmenta, poduzetništva i razvoja. Najznačajnije knjige su mu MENEDŽERSKI IZAZOV–poslije rata i socijalizma, MALI BROD NA OLUJNOM MORU- priručnik za poduzetnike, POSLOVNA PISMA i knjiga GDJE SMO I KAMO IDEMO– kolumne o poduzetništvu, menadžmentu, razvoju i konkurentnosti i društvu.

Bio je voditelj i predavač poslijediplomskog studija na Zagrebačkoj poslovnoj školi. Održao je mnogo predavanja o poduzetništvu, inovacijama, menadžmentu i razvoju i vodio obrazovne seminare za menadžment, te projekte restrukturiranja poduzeća.

ozanic

 

Komentirajte