Naslovnica Vijesti SMŽ Ovoga vikenda je festival vina – MoslaVina Kutina 2019.

Ovoga vikenda je festival vina – MoslaVina Kutina 2019.

U najvećem gradu vinorodne Moslavine – Kutini, u petak i subotu 31. svibnja i 1. lipnja održati će se manifestacija Festival
vina – MoslaVina Kutina 2019. Ovaj ulični festival uključuje tradicionalnu i ove godine 26. po redu Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, vinske degustacije, kuću Škrleta, te brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje.

Festival je posvećen izvornim moslavačkim i hrvatskim sortama, a nuditi će i vina ostalih hrvatskih regija, te susjednih zemalja. Za posjetitelje se pripremaju posebni programi vođenih kušanja vina, Večer Škrleta, cooking show programi, vinske igre i glazbeni programi. U večernjim satima atmosferu će dodatno podići nastupi Jasmina Stavrosa i Prljavog kazališta.

Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro ponudu moslavačke kuhinje. Imati će priliku kušati više od 170 uzoraka vina s ovogodišnje izložbe, a uz foto točke sve će moći zabilježiti i za društvene mreže.

Moslavina je domovina vina Škrlet. Ovaj nektar s moslavačkog gorja, svježeg, harmoničnog okusa ujedno je i prva brendirana hrvatska izvorna sorta. Vinska sorta Škrlet poznata je pod nazivima i ovnek žuti, ovnek slatki ili škrtec, a svoje ime duguje njemačkoj riječi scharlach (šarlah – osip kože crvenim mrljama),
jer upravo tako izgledaju bobice Škrleta u punoj zrelosti kada na sunčanoj strani dobije ljubičasto- crvenkaste pjegice. Odlike vina iz sorte Škrlet su lepršavo, elegantno tijelo, diskretnog do intenzivnog cvjetnog mirisa koji se nadopunjuje mirisima agruma, jabučastog i koštićavog voća te laganim herbalnim notama.

U Kutini možete provesti i aktivan vikend uz posebne programe:
31.5. – 1.6. Vinski maraton u Kutini na dva kotača
1.6. Wine – bike tour (vinska biciklijada)
1.6. Organizirani prijevoz (Zagreb – Kutina – Zagreb) na Festival vina „MoslaVina Kutina 2019.“

Više informacija: Turistička agencija TIM travel Kutina, br. mob: 099 4512 133, [email protected]

Više informacija o događanju:
WEB: www.turizam-kutina.hr

Komentirajte