Naslovnica Sport Ostali sportovi Ove subote 13 medalja za karatiste Kondure

Ove subote 13 medalja za karatiste Kondure

Dana 27.04.2019. godine, prvi dio natjecateljske ekipe “Kondure” nastupio je na turniru „8. Memorijalni turnir Igor Malek“ u Sisku, na kojem je nastupilo ukupno 420 natjecatelja iz 36 kluba i dvije države. Za klub su nastupili Niko Hobor, Tin Filipović, Leon Pavković i Lea Pavković. Karatisti su i na ovom turniru ostvarili odlične rezultate te su tako Leon, Tin i Niko, osvojili srebrnu medalju u kategoriji kate mlađi kadeti ekipno, dok su Niko Hobor i Leon Pavković osvojili brončane medalje u kategoriji kate mlađi kadeti. Ovog puta Lea nije uspjela osvojitimedalju i ako je ostvarila odlične nastupe.

Istog dana drugi dio natjecateljske ekipe „Kondure“, nastupio je na jakom međunarodnom turniru „ CROATIAN KARATE CHAMPIONS CUP 2019- 16.th CUP“ u Rijeci, na kojem je ukupno nastupilo 525 natjecatelja iz 54 klubova i šest država ( Hrvatska, Bosna, Italija, Mađarska, Austrijai Slovenija).

Za „Konduru“ su nastupili Josip Vuković, Franko Vujanić-Balog, Dora Kerkez, Klara Balog i Bruno Paša. Na ovom turniru su karatisti „Kondure ostvarili još bolje rezultate: Josip Vuković je u svom prvom pojavljivanju na turnirima zabilježio odlične nastupe te je tako u kategoriji kate osvojio dvije medalje srebrnu i brončanu.

Franko Vujanić-Balog je zablistao zlatnim sjajem te je u kategoriji kate osvojio dvije zlatne medalje, te jednu brončanu medalju.

Dora Kerkez je pokazala da je jednako „opasna „ i u katama i u borbama, te je ukupno osvojila četiri medalje. U katama je osvojila zlatnu i dvije brončane medalje, dok je u borbama osvojila brončanu medalju. Dora je postigla zaista veliki uspjeh obzirom da je u kategoriji kata mlađe učenice open i u starijoj kategoriji kate učenice open osvojila brončane medalje, kao i u borbama mlađe učenice -28, što zaista rijetki karatisti uspijevaju. I ako su Klara i Bruno zabilježili odlične nastupe i ušli u borbe za medalje u kategoriji kate mlađi/e kadeti/kinje open, nažalost medalju nisu uspjeli osvojiti. Karatisti „Kondure“ su ukupno u open kategorijama osvojili četiri medalje, što je zaista veliki uspjeh.

U dosadašnjem dijelu 2019 godine, Franko Vujanić-Balog se po rankingu u kategoriji kate Cicibani nalazi uvjerljivo na prvom mjestu. Na turniru je „Kondura“ osvojio odlično peto mjesto po poretku klubova u katama. Odličan dan karatista „Kondure“!

Komentirajte