Naslovnica Vijesti SMŽ Otkriveni počinitelji teških krađa na području Dvora i Petrinje

Otkriveni počinitelji teških krađa na području Dvora i Petrinje

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalistička istraživanja nad petoricom Siščana starih od 19 do 26 godina zbog sumnje da su na području Dvora i Petrinje na štetu Hrvatske elektroprivrede počinili tri teške krađe provaljivanjem.
Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni početkom siječnja ove godine u krugu poduzeća u Ulici Zrinskih i Frankopana u Dvoru provalili u skladište i ukrali tri trombla s bakrenom užadi.
Sredinom svibnja ove godine u krugu iste rasklopne stanice u Dvoru su provalili u skladišta i garaže te ukrali oko 100 kilograma vodiča, bakrenu sabirnicu, više komada mesinganih spojnica i kratkospojnih brika te oko 150 metara bakrenog kabla.
Nadalje je utvrđeno da su početkom svibnja u Kupskoj ulici u Petrinji iz skladišta ukrali oko 1500 kilograma bakrenog užeta namotanog na kolut i oko 50 kilograma bakrenih stezaljki.
Ukradene predmete su prodali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina na zagrebačkom području, a procjenjuje se da je tvrtka ovim trima teškim krađama oštećena za oko 100 tisuća kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svi osumnjičeni su prijavljeni za teške krađe.

Komentirajte