Naslovnica Vijesti SMŽ Osniva se Demokratska lokalna stranka Novska

Osniva se Demokratska lokalna stranka Novska

Od ovog četvrtka, 12. siječnja, djelovat će Demokratska lokalna stranka Novska, za čijeg se predsjednika kandidirao gradonačelnik Novske Vlado Klasan. Osnivačka skupština je u 19 sati u novljanskom kinu.

Prema registru stranaka, to će biti 319. politička stranka u Hrvatskoj od kojih je njih 156 aktivnih.

Kandidat za predsjednika stranke, kako doznajemo, bit će gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je prije parlamentarnih izbora napustio HSLS i sa sobom, u nezavisne, povukao i veći dio članstva te stranke u Novskoj. Nastupio je na tim izborima kao nezavisni kandidat na listi Milana Bandića, a sada se, ističe, formiranjem stranke žele ojačati i čim bolje pripremiti za predstojeće lokalne izbore.

Za Večernji list kazuje kako će stranka biti otvorena za suradnju sa svima koji žele raditi na boljitak Novske i Hrvatske.

Zanimljivo je kako su se u proteklih šest, sedam mjeseci na području Sisačko-moslavačke županije formirale još dvije političke stranke, obje na području Petrinje.

Hrvatska stranka demokrata osnovana je u svibnju 2016., sjedište joj je u Ulici Tadije Smičiklasa 31, Petrinja a predsjednik joj je Tihomir Radoš.

U studenom prošle godine u Petrinji je formirana i Demokratsko socijalna stranka Hrvatske, čije je sjedište u Ulici Dr. Nemeca 16, a predsjednik joj je Boris Zlonoga.

Komentirajte