Naslovnica Vijesti Sisak OŠ Braće Ribar Sisak i OŠ Banova Jaruga svakog će tjedna od...

OŠ Braće Ribar Sisak i OŠ Banova Jaruga svakog će tjedna od Kauflanda dobivati svježe voće i povrće

Osnovna škola Braće Ribar Sisak i Osnovna škola Banova Jaruga
svakog će tjedna od Kauflanda dobivati svježe voće i povrće, rezultat je to projekta „Kaufland škola ViP“ koji se provodi treću godinu zaredom.

„Kaufland škola voća i povrća“ društveno je odgovoran projekt kojim će se djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati preko 130 tona svježeg voća i povrća te tako osigurati dodatni zdrav obrok u školama.

Javne osnovne škole mogle su se prijaviti domišljatim crtežima voća i povrća, a učenici su imali priliku osmisliti lik superjunaka Kauflanda koji brine o zdravoj prehrani i okolišu te se zdravo hrani. Pobjedu je odnio superjunak kojeg je osmislio učenik škole iz Zadarske županije te je tako njegov lik postao ovogodišnja službena maskota projekta.

Kroz treću godinu provedbe, Kaufland je ostvario suradnju s čak 39 osnovnih škola u Hrvatskoj – po jedna škola za svaku Kauflandovu poslovnicu.

Ovogodišnje natjecanje ponovno je pratila Marijana Batinić, poznata voditeljica i majka koja je svjesna kako u Hrvatskoj sve više raste broj djece s prekomjernom težinom, a jedan od
razloga upravo je neuravnotežena prehrana od malih nogu.

„Kao majka, znam da nije dovoljno samo govoriti o zdravoj prehrani, nego je potrebno to svakodnevno živjeti. Drago mi je što Kaufland djeci pruža mogućnost da odaberu zdravu prehranu, posebice svježe voće i povrće koje je zahvaljujući donaciji školama djeci direktno dostupno“, zaključila je Marijana.

„Prehrana ima značajnu ulogu i utjecaj na zdravlje tijekom cijelog života, osobito kod djece, stoga smo ponosni što i ove školske godine školarcima možemo osigurati zdrav obrok čime ukazujemo na važnost redovitog konzumiranja voća i povrća te u konačnici, nadamo se, doprinosimo razvijanju te zdrave navike. U Kauflandu posebnu pažnju posvećujemo svježini te vjerujemo kako će školarci uživati u svježim i hranjivim međuobrocima“, rekla je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikaciju u Kauflandu Hrvatska.

Na ovogodišnjem natjecanju pobijedila je Osnovna škola Braće Ribar iz Siska , a u Kutini Osnovna škola Banova Jaruga.

“Čestitamo pobjednicama koje će kroz čitavu školsku godinu
svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće!” – poručuju iz Kauflanda.

Komentirajte