Naslovnica Vijesti SMŽ Orkan o županijskoj vlasti: “Ne zna desna što radi lijeva!”

Orkan o županijskoj vlasti: “Ne zna desna što radi lijeva!”

Ujedinjena oporba u Županijskoj skupštini Sisačko – moslavačke županije koju čine SDP, MOST NL, Klub HSS-HSP, HDRS i neovisni vijećnici održala je konferenciju za novinare na kojoj se HSP-ov Ivica Pandža Orkan, uoči održavanja 13. sjednice, osvrnuo na 12. sjednicu Županijske skupštine i situaciju koja ga je nagnala da napusti sjednicu, a koja se, kako je ustvrdio, niti ne spominje u zapisniku sa sjednice. Kako je Orkan pojasnio, a prenosi Radio Banovina pred kraj Aktualnog sata je Klub vijećnika HSS-HSP zatražio stanku, a u nastavku sjednice krenuli su obrazložiti zašto je zatražena stanka.

„Ja sam krenuo govoriti o slučaju Dragutina Ćelapa protiv kojeg su braniteljske udruge podnijele kaznenU prijavU za ratni zločin. Predsjednica Skupštine Ivanka Roksandić, župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec osuli su drvlje i kamenje da to nije tema niti je mjesto za takve stvari. To itekako jest tema jer se radilo o prvoj točki dnevnog reda, izvješću o sigurnosnoj situaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji i na sjednici je bio načelnik Policijske uprave Luka Pešut. Kad se pogledao dnevni red te sjednice, moglo se vidjeti kako vlastodršci upravo tog Dragutina Ćelapa predlažu u Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata. Nakon te galame, vidio sam da tu nema razumijevanja i ja sam otišao s te sjednice. Na prvoj točki dnevnog reda načelnik Policijske uprave Luka Pešut je potvrdio da su nadležne institucije još prošle godine u desetom mjesecu od mene preuzele određene materijale. Ja sam njega htio pitati što se događa oko toga, što se radi. Na kraju sam otišao s te sjednice, a sada kad sam dobio poziv za ovu novu sjednicu, vidim da se u zapisniku to uopće ne spominje, kao da se to uopće nije dogodilo“, kazao je Pandža ustvrdivši kako je Ćelap na sjednici imenovan u Povjerenstvo za zaštitu pacijenata.

„Mislio sam da je to, ali pokazalo se da ludosti nema kraja. Naime, uz poziv za novu sjednicu stigli su i materijali u kojima se pod točkom 17. nalazi prijedlog rješenja o razrješenju člana i imenovanju članice Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata. Iz materijala je vidljivo da sada predlažu razrješenje Dragutina Ćelapa, a imenuju Branku Bižić. Ne poznajem osobno niti jedno od njih dvoje, ali vidim da je Branka Bižić razriješena na prethodnoj sjednice da bi bio imenovan Ćelap, a sada bi on trebao biti razriješen da bi ona bila imenovana u Povjerenstvo“, rekao je Pandža i pritom upozorio kako u materijalima nema obrazloženja niti za razrješenja niti za imenovanja.

„Vjerojatno ste u međuvremenu čuli da je Ćelap od udruga kazneno prijavljen za ratni zločin 9. svibnja. Zanimljivo je, što se vidi u ovim materijalima, u zaključku koji prethodi ovom rješenju koje treba donijeti na sjednici Županijske skupštine, da je upravo 9. svibnja održana 11. sjednica Odbora za imenovanje i izbor na kojoj su predložili da se Ćelapa razriješi. Tu izgleda ne zna desna što radi lijeva“, poručio je Pandža.

Komentirajte