Naslovnica Vijesti SMŽ Oporba o poplavama i prioritetima

Oporba o poplavama i prioritetima

Oprba u skupštini Sisačko-moslavačke županiej poslala je priopćenej koje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani građani Sisačko moslavačke županije !

Iako smo upozoravali na vrijeme na potrebu sazivanja Stožera za zaštitu i spašavanje i poduzimanje preventivnih mjera, pola županije pliva a vodostaji i dalje rastu. Moramo podsjetiti javnost da se rukovoditelj Stožera, zamjenik župana gospodin Rosavec oglasio primjedbom kako je Stožer spreman iako se nije na vrijeme sastao niti ustanovio potrebne preventivne mjere. Optužio nas je da su naše primjedbe neutemeljene.

Tijekom elementarnih nepogoda i snijega, dio ljudi u udaljenim zaseocima je ostao odsječen i bez pomoći a Stožer nije poduzeo potrebne mjere da se tim ljudima olakša položaj. Sada se pokazuje potpuna nespremnost i izostanak bilo kakvih preventivnih mjera u suzbijanju poplava. Ostale ugrožene županije su poduzimale mjere, tražile i dobile potporu Hrvatske vojske i dobro se pripremile za moguće probleme, pa za sada nemaju velikih posljedica.

Dok naša županija pliva i tone, župan se bavi kadroviranjem u Županijskom lovačkom savezu, gdje želi smijeniti dosadašnjeg predsjednika Vladu Kiretu i postaviti svog kandidata. Vrši pritisak, nagovara, prijeti ne bi li uspio u svom naumu. Lovački savez kao potpuno nepolitička civilna uduga mu je važniji od stanovnika Hrvatske Kostajnice i ugroženih sela i gradova.

Svoje shvaćanje demokracije, župan pokazuje i održavanjem sastanka županijskog HDZ-a u prostorima Županijske uprave za ceste dok istovremeno ne dozvoljava oporbi korištenje službenih prostora čak ni za kratkotrajne povremene aktivnosti vijećnika županijske skupštine.

Građani naše županije su postali taoci jedne nedemokratske politike koja donosi samo afere, sumnjive poslove i dogovore na račun građana. Politike koja zanemaruje stvarne potrebe stanovnika i razvoj naše županije ili nije u stanju voditi računa o tome. Politike koja vodi računa samo o parcijalnim interesima pojedinaca i podobnih skupina. Posljedice su evidentne.

Pogodovanje, korupcija, zlouporabe i druge neželjene pojave mogu se naslutiti u još nekim novim potezima župana i njegove ekipe o kojima ćemo govoriti kada kompletiramo podatke.” – stoji u prioćenju udružene oporbe u Skupštini SMŽ ( MOST, SDP, HSS, HSP, HDRS, SDAH, neovisni vijećnik -12. ožujka 2018. godine)

Komentirajte