Naslovnica Vijesti Sisak Održano Županijsko natjecanje iz informatike

Održano Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 21. veljače 2014. Godine, u Osnovnoj školi Braća Bobetko Sisak i Osnovnoj školi Popovača održano je Županijsko natjecanje iz informatike. Zbog problema s poplavama na području Sisačko-moslavačke županije Županijsko natjecanje je prvi put održano na dvije lokacije.

Sudjelovalo je 83 učenika, koji su se natjecali u kategoriji LOGO, BASIC i C++ za učenike 5., 6., 7. i 8. razreda, u kategoriji Osnove informatike za osnovnu školu, kategoriji Algoritmi C++ za 2 i 3 razred srednje škole i kategoriji Osnove informatike za srednje škole – gimnazije, prirodoslovno-matematičku gimnaziju i strukovne škole.
U kategoriji Logo za peti razred prvo mjesto osvojila je Tamara Kos, u kategoriji Logo za šesti razred prvo mjesto osvojio je Filip Beleta, u kategoriji Logo za sedmi razred prvo mjesto osvojio je Leon Kos, sve troje pod mentorstvom Zvijezdane Žigolić Južvak, a u kategorji Logo za osmi razred prvo mjesto osvojio je Vilim Lendvaj čiji je mentor Darko Rakić. Sve četvero učenika je iz Osnovne škole Popovača.

U kategoriji Basic za peti razred prvo mjesto osvojio je Milan Subotić pod, a u kategoriji Basic za šesti razred prvo mjesto osvojio je Andrej Mitić.

Oba učenika su iz Osnovne škole Dvor, a mentorica im je Vesna Majdandžić. Prvo mjesto u kategoriji Basic za sedmi razred osvojio je Franko Korzo iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak pod mentorstvom Mire Svjetličić. Prvo mjesto u kategoriji Basic za osmi razred osvojio je Vilim Lendvaj iz Osnovne škole Popovača pod mentorstvom Darka Rakića.
U kategoriji Osnove informatike za osnovne škole prvo mjesto osvojio je Hrvoje Rom iz Osnovne škole Glina pod mentorstvom Tomislava Kuzmića.

U kategoriji Algoritmi za drugi razred srednje škole prvo mjesto osvojio je Luka Dautović iz Srednje škole Tina Ujevića Kutina pod mentorstvom Saše Samboleka. U kategoriji Algoritmi za treći razred srednje škole prvo mjesto osvojio je Karlo Dautović iz Srednje škole Tina Ujevića Kutina pod mentorstvom Saše Samboleka.

U kategoriji Osnovne informatike za gimnazije prvo mjesto osvojio je David Vujasić iz Srednje škole Petrinja pod mentorstvom Gordane Olah, a u istoj kategoriji za prirodoslovno-matematičke gimnazije prvo mjesto osvojio je Leo Obadić iz Srednje škole Tina Ujevića Kutina pod mentorstvom Krešimira Seletkovića. U kategorji Osnovne informatike za strukovne škole prvo mjesto osvojio je Ivan Gudiček iz Tehničke škole Kutina pod mentorstvom Darka Tropčića.

(smz.hr)

Komentirajte