Naslovnica Vijesti Sisak Održano prvo biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Održano prvo biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Prvo biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole u Sisačkoj biskupiji održano je 18.veljače u prostorijama Osnovne škole 22. lipanj u Sisku.Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz 30 osnovnih i 9 srednjih škola. To je prvo natjecanje na razini Sisačke biskupije i zato nije određivan bodovni prag. Svaka škola je nakon školskog natjecanja mogla poslati svoju četveročlanu ekipu na biskupijsko natjecanje.

Nakon pismenog dijela natjecanja učenici su posjetili sisačku katedralu Uzvišenja Svetog Križa. O bogatoj povijesti katedrale i značenju Sisačke biskupije govorio im je mr. Antun Sente, katedralni župnik. U dvorani Pastoralnog centra vlč. Mato Malekinušić, kapelan, prikazao im je film Fragmenti o povijesti grada Siska. U gradskom kazalištu bili su na predstavi Veliki svjetski teatar od Calderona koju su izvrsno izveli Jasmin Novljaković i Enes Kišević.

Prvo mjesto za osnovne škole osvojila je ekipa iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje (mentorica s. Vesna Lagetar), drugo mjesto OŠ Braća Ribar iz Siska (mentorica Monika Leško) dok treće mjesto dijele OŠ Sunja (mentorica Gordana Brkanac) i OŠ Vladimira Nazora iz Topuskog (mentor Dalibor Gagula).

Prvo mjesto za srednje škole osvojila je ekipa SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice (mentorica s. Ivana Lisak), drugo mjesto SŠ Petrinja iz Petrinje (mentor Željko Perković) i treće mjesto SŠ Viktorovac (četverogodišnja) (mentorica Snježana Đuras Pokasić).

Svim natjecateljima je srdačno čestitao mons. Josip Ćorić, generalni vikar, i podijelio nagrade, te priznanja Glasa koncila i MAK-a, a učenicima za osvojena prva tri mjesta priznanja i knjige sisačkog biskupa mons. Vlade Košića „Župnik na prvoj crti“, te CD katedralnog dječjeg zbora „Križ ljubavi“.

Foto:Miroslav Kiš Mimi

Komentirajte