Naslovnica Vijesti Sisak Održane ljetne radionice Zelenog Zlata

Održane ljetne radionice Zelenog Zlata

Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato kroz cijeli prošli tjedan održalo je seriju besplatnih radionica namijenjenu osnovnoškolcima u Gradskim vrtovima Sisak te Foto galeriji Siscia Obscura.

U sklopu projekta Zelena edukacija zlata vrijedi radionice su ponudile alternativu ljetnoj dokolici te polaznicima pružile nova znanja i vještine kao i priliku za dobru zabavu u društvu vršnjaka.

Ponedjeljak je startao s igrama u Gradskim vrtovima gdje je dipl. kineziolog Duška Đonović za polaznike osmislila niz zabavnih igara u prirodi. U utorak su znanja (i ljubav) o tlu, sjemenju i vrtlarenju s polaznicima podijelili Andrea Šipuš i Želimir Jurković s Vilinskog imanja. U srijedu su se osnovnoškolcima pridružili korisnici Centra za rehabilitaciju Komarevo te su zajedno s Igorom Žilićem (Perun – dodir prirode) učili vještine preživljavanja u prirodi. Kraj tjedna obilježila je dvodnevna radionica fotografije gdje su polaznici uz fotografa Miroslava Arbutinu – Arbeta naučili izrađivati camere obscure, fotografirati njima i izrađivati negative i pozitive svojih fotografija.

Komentirajte