Naslovnica Vijesti Sisak Održana tribina HNS-a „Mediji u Sisku, Sisak u medijima“

Održana tribina HNS-a „Mediji u Sisku, Sisak u medijima“

”Zalažemo se za informativno, odgovorno i istraživačko lokalno novinarstvo u fukciji građana, a ne političkih elita” poručio je predsjednik sisačkog HNS-a i zamjenik gradonačelnice te kandidat za gradonačelnika Siska,  sa 7. Javne tribine sisačkog HNS-a, održane u sklopu zimskog ciklusa tribina.  

„Ovom tribinom krećemo u potragu za odgovorom kuda ide sisačko novinarstvo, postoji li njegov kontinuitet kroz tiskane medije od sredine prošlog stoljeća do današnjih dana, kakav je suživot tiskanih medija u okruženju portala i društvenih mreža, u kojoj mjeri su lokalni mediji  bili i jesu podložni političkom pritisku lokalne vlasti te konačno trebamo li tabloidno i senzacionalističko ili informativno, odgovorno i istraživačko novinarstvo.“ naglasio je Andučić.

Kao gosti na tribini nastupili su sisački novinari i poznavatelji lokalne medijske scene: Zdravko Strižić, Karmen Valenta, Damir Pintarić, Željko Maljevac te Mario Gršić, koji su dali svoj pogled na aktualnu situaciju i problematiku u lokalnim medijima.

„Razmotren je i položaj lokalnog tjednika novi Sisački tjednik i njegov kontinuitet od polovine prošlog stoljeća do danas, kroz Jedinstvo, Sisački tjednik i konačno novi Sisački tjednik. Potražen je i odgovor na pitanje, treba li uopće našoj sredini takav tjednik ili ne, a paralelno sa time, da li kontinuitet od sedamdesetak godina treba naprasno ugasiti te istovremeno sredstvima Siščanki i Siščana promovirati Sisački glasnik koji je u funkciji jedne osobe i jedne sisačke obitelji a ne građana.” – rekao je Andučić.

U svom izlaganju, Karmen Valenta, predsjednica ogranka HND SMŽ istaknula je važnost brige o novinaru, novinarstvu i informiranju: „…mediji poput lokalnih radija, lokalnih dnevnih listova, portala koji imaju svoj impressum, koji imaju svoje novinare s imenom i prezimenom koji pišu o određenoj informaciji su mediji koji pravovaljano informiraju javnost“.

Komentirajte
Podijeli objavu