Naslovnica Sport Nogomet Održan 21. turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog

Održan 21. turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog

U subotu, 7.srpnja, u Budaševu je održan 21. Turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog „ Marijan Šokčević Šokac „, u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, bojnika Marijana Šokčevića, ali i na sve poginule i preminule branitelje i mještane.

Turnir je pokrenut od UHDDR T.O. Budaševo prije 21 godinu i niti jedne godine se tradicija održavanja turnira nije prekinula. U organizaciju turnira uključene su sve udruge koje djeluju u Budaševu, sukladno svojim djelatnostima, te Mjesni odbor Budaševo. Ipak, osobitim angažmanom u pripremi ističe se NK BSK Budaševo – organizator turnira.

Dan zajedništva, zabave, sportskih natjecanja i druženja mještana započeo je budnicom DVD – a Budaševo u 6 sati, a nastavljen je svečanošću otvorenja Turnira ulica koja je održana u 9 sati.

Ekipe gotovo svih budaševskih ulica natjecale su se u malom nogometu, potezanju užeta za muškarce i žene, belotu za muškarce i žene kao i u disciplini iznenađenja. Ove godine, bila je to alka u tačkama.

Osobitu pažnju svih prisutnih izazvalo je natjecanje djece, Dječji turnir ulica, koji se ove godine održao po četvrti puta.

Organizator ovog turnira je Udruga za brigu o djeci i mladima Radost iz Budaševa. Djeca mlađe školske dobi natjecala su se u skakanju u vreći, nošenju loptice u žlici, bušenju balona, vađenju jabuka iz vode zubima te trčanju štafete. U igri prenošenja vode sudjelovali su najmlađi mještani Budaševa, djeca predškolske dobi.

“Želja nam je svima da Turnir ulica potraje barem još 21 godinu, a i dulje. Stoga je prirodno i nužno da od najmlađe dobi u njega uključujemo djecu, oni su ti koji će, kada dođe vrijeme preuzeti na sebe sve buduće turnire i nastaviti naš rad. Učimo ih da budu aktivni članovi zajednice iz koje su iznikli i u kojoj žive “ – istaknula je predsjednica Udruge Radost Ljiljana Slunjski.

U 19 sati proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg turnira kojima su uručene pehari, medalje i prijelazni pehar. Rezultati sportskih nadmetanja ;

MALI NOGOMET:

1. POTRKAĆ
2. TABLA
3. BOČKO SELO

POVLAČENJE UŽETA – ŽENE;
1. LAKTEC
2. GOSPODSKA ULICA
3. BEREKOVA ULICA

POVLAČENJE UŽETA-MUŠKARCI
1. LAKTEC
2. POTRKAČ
3. GOSPODSKA ULICA

NATJECANJE DJECE;
1. POTRKAČ
2. LAKTEC
3. TABLA

BELOT- ŽENE;
1. MALO BUDAŠEVO
2. GOSPODSKA ULICA
3. BEREKOVA ULICA

BELOT-MUŠKI;
1. LAKTEC
2. GOSPODSKA ULICA
3. MALO BUDAŠEVO

ALKA U TAČKAMA ;
1. POTRKAČ
2. GOSPODSKA ULICA
3. VELIKO BUDAŠEVO

Ukupni pobjednik 21. Turnira ulica u Budaševu je LAKTEC ( Ulica Mace Medarić ).
Pobjednici Dječjeg turnira ulica je POTRKAČ ( Ulica Pavla i Mice Kostelac ).
Program je nastavljen zajedničkim gledanjem utakmice Hrvatska – Rusija tijekom kojeg su svi gledatelji zdušno bodrili našu nogometnu reprezentaciju sve do pobjede. Veselje je nastavljeno uz poznatu grupu Narodni dar do sitnih noćnih sati.

Komentirajte