Naslovnica Sport Ostali sportovi Odlični rezultati članica i članova Ronilačkog kluba Sisak

Odlični rezultati članica i članova Ronilačkog kluba Sisak

Natjecateljska ekipa Ronilačkog kluba Sisak nastupila je na službenom natjecanju Hrvatskog ronilačkog saveza XXV. Pojedinačno seniorsko i juniorsko prvenstvo Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, Zagreb, 29.-30. travnja 2017 na bazenu Svetice.

Nastupilo je ukupno 16 klubova s 154 natjecatelja.

Nakon uspješnih priprema na natjecanju su nastupile Lana Pavišić, Tena Umljenović, Lea Peternel, Lucija Pavišić, Rafaela Kus i Klara Rafaj te u muškoj konkurenciji natjecatelji Domagoj Malić i Tibor Sustolčić.

Prema očekivanju Lana Pavišić ostvarila je najbolje rezultate i postala dvostruka državna juniorska prvakinja u brzinskom ronjenju 100 i 400 metara uz više medalja te uz vrlo zapažene rezultate u seniorskoj konkurenciji.

Uz nju brončanu medalju i treće mjesto osvojila je i Tena Umljenović u disciplini 800 m brzinsko ronjenje za juniore.

Najbolji juniorski plasman Rafaele Kus je 4. mjesto u disciplini 1500 m bifins, Klare Rafaj 9.mjesto 100 bifins, i Tibora Sustolčić 5.mjesto 400 m bifins dok je u senorskoj konkurenciji u vrlo jakoj konkurenciji Lea Peternel  bila šesta u disciplini 50 m ronjenje na dah, Lucija Pavišić šesta na 100 m bifins a Domagoj Malić dvanaaesti na 100 m plivanje PP.

Plasmani u štafetama premašili su sva očekivanja pa su tako, osim toga što su juniorke u sastavu Pavišić, Umljenović, Kus i Rafaj postale državne prvakinje u disciplini 4 x 200 m, ostvarili uz pomoć starijih kolegica Peternel i Pavišić i više srebrnih i brončanih medalja u seniorskoj konkurenciji.

Treba napomenuti da su svi natjecatelji ostvarili svoje ponajbolje rezultate i osobne rekorde.

Komentirajte