Naslovnica Sport Ostali sportovi Odlični nastupi kuglačica Siscije

Odlični nastupi kuglačica Siscije

14. listopada 2018. u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u sprintu za kadetkinje (do 14 godina). Sara Pejak ponovila je uspjeh od prošle godine i osvojila brončanu medalju.

Sprint se igra 2 puta po 20 hitaca na dvije staze, 10 pune, 10 čišćenje, igra se na ispadanje. Prolazi onaj koji osvoji oba seta ili u slučaju neriješnog rezultata, u razigravanju, 3 bacanja u pune, sruši više čunjeva.

4. studenog 2018. u Ozlju je održano Prvenstvo Hrvatske u tandemu za juniorke na kojem su Valentina Smuđ i Lucija Sever u tandemu osvojile 2. mjesto. Zlatna medalja im je izmakla za samo 3 čunja.

Tandem se igra 2 puta po 30 hitaca na dvije staze, 15 pune, 15 čišćenje. Igračice u tandemu naizmjence bacaju po jedan hitac, također se igra na ispadanje. Prolazi onaj koji osvoji oba seta ili u slučaju neriješenog rezultata, u razigravanju, 2 bacanja u pune sruši više čunjeva.

Kuglačice Siscije napokon su odigrale kako treba i pobijedile prošlogodišnje viceprvakinje Istru iz Poreča. Najbolje je odigrala Lejla Štrbac koja je s istim brojem čunjeva 583 podijela poen za Marijanom Liović, višestrukom svjetskom prvakinjom. Ostale poene osvojile su Valentina Smuđ 572, Lucija Sever 554 i Ankica Glajh 545.

U prvom dijelu sezone, Siščanke očekuje još gostovanje u Koprivnici sljedeći vikend i domaća utakmica protiv KK Zagreba 17.studenog.

Komentirajte