Naslovnica Sport Ostali sportovi Odličan nastup hrvača Siska

Odličan nastup hrvača Siska

U nastavku prvoligaških natjecanja, seniori HK Sisak su proteklog vikenda nastupili u Puli gdje se okupilo devet ekipa Prve HHL.

Natjecanje u ovom rangu hrvanja organizirano je u obliku turnira, a sve da bi se troškovi putovanja i organizacije natjecanja sveli na najmanju moguću mjeru. Tako su u jednom danu u Puli Siščani “odradili” četiri meča te ubilježili dvije pobjede, remi i poraz.

Hrvači Siska su nastup započeli s uvjerljivom pobjedom od 8:0 protiv ekipa Gospića, nedavnog prvaka države.
U drugom susretu za protivnike su imali ekipu Zagreba i taj meč završio je neriješenim rezultatom 4:4.
U trećem susretu Siščani su naišli na vrlo jaku i raspoloženu ekipu Hrvatskog dragovoljca te izgubili sa 6:2.
Nakon poraza uspjeli su posložiti redove i uz veliki angažman doći do uvjerljive pobjede protiv ekipe Poreča sa 6:2.
HK Sisak_Pula 2014_1
-Za našu seniorsku ekipu ovo je izvanredan rezultat obzirom da je ekipa popunjena dijelom naših mladih hrvača koji su u ovoj godini prvi puta imali pravo nastupa u seniorskoj konkurenciji. Potrebno je istaći vrlo dobar nastup našeg najmlađeg hrvača Pavela Puklavca, koji je zabilježio sve pobjede, a osobito pobjedu protiv brončanog sa Europskog prvenstva za juniore Tonya Brala, kojeg je vrlo efektno pobijedio tušem. Inače ovo je bilo vrlo zahtjevno natjecanje obzirom da se u danu odradilo četiri kola lige i tu su mogli nastupiti samo izuzetno dobro pripremljeni hrvači.
Drugi takav turnir održat će se poslije ljetne stanke u Vrbovcu, kada će se znati konačan poredak Prve hrvačke lige. – izvijestio je predsjednik Hrvačkog kluba Sisak Željko Čulina.

Za ekipu Siska u Puli su nastupali: Pavel Puklavec, Robert Brodarac, Isak Radovanović, Alen Osmanlić, Sandro Maršanić, Vilim Puklavec, Mladen Jelisavac, Mateo Kodrić, Mario Rendulić i Igor Adamović.

Trener ekipe Dražen Majnarić izjavio je da je vrlo zadovoljan zalaganjem cijele ekipe te je pohvalio sve hrvače. Nada se da će u drugom dijelu natjecateljske sezone seniorski sastav HK Sisak ponovo ostvariti dobre rezultate.

Komentirajte