Naslovnica Vijesti Sisak Odličan nastup debatantica Gimnazije Sisak

Odličan nastup debatantica Gimnazije Sisak

Na županijskom natjecanju u debati za Zagreb i okolicu, kao i međužupanijskom natjecanju za Kontinentalnu Hrvatsku koje se 16. i 17. ožujka održalo u Zagrebu sudjelovali su i sisački debatanti.

Dva paralelna turnira održala su se u X. gimnaziji, a u kategoriji Kontinentalna Hrvatska nastupile su četiri ekipe Gimnazije Sisak i ostvarile odličan uspjeh. Prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Sisak 1 u sastavu Katarina Hrnčević, Petra Japundžić i Dunja Petrović, koja je šest kola turnira odradila bez poraza. Drugo mjesto zauzela je ekipa Gimnazije Sisak 3 u sastavu Paula Đurić, Ana Kukić i Lucija Bunjevac.

Četiri kola su se debatirala na pripremljenu tezu Ovaj dom vjeruje da Europska Unija treba biti ekonomska, a ne politička zajednica, a dvije debate su bile ad hoc na teze Ovaj dom smatra da Internet aktivizam nije koristan i Ovaj dom vjeruje da je nacionalna sigurnost važnija od prava pojedinca.

Proglašeno je i pet najboljih govornika turnira, među kojima su se našle čak četiri sisačke debatantice. Prvo mjesto osvojila je Petra Japundžić, drugo Katarina Hrnčević, četvrto Paula Đurić i peto Dunja Petrović.

Komentirajte