Naslovnica Vijesti Kultura Odabrani filmovi za 12. SEEF

Odabrani filmovi za 12. SEEF

Posljednjeg dana 2018. godine zatvoren je natječaj za prijavu filmova na 12. izdanja SEFF-a.

Pristiglo je 153 filma iz cijelog svijeta, a odabrano je u tri kategorije (kratkometražni, dugometražni i animirani) ukupno 62 filma koja su pristigla iz 26 zemalja (Mađarska, Italija, Indija, Francuska, Srbija, Slovenija, Velika Britanija, Iran, Švicarska, Singapur, Turska, Burakina Faso, Španjolska, Nizozemska, Indonezija, Austrija, Nepal, Australija, Brazil, Njemačka, Ekvador, Izrael, Kanada, Belgija, Urugvaj i Hrvatska.

Međunarodni žiri će imati težak posao da proglasi pobjednike, a selektirani filmovi su u prilogu. Selektor je direktor festivala Daniel Pavlić, dok će žiri biti u sastavu: Gustavo M. Balleste (Meksiko), Maike Juraschka (Njemačka), Marko Cvejić (Slovenija), Katherine Bruce (Kanada), Florencia Santucho (Argentina), Miguel Pessoa (Portugal), Melissa Leong (Malezija), Srđan Šarenac (Bosna i Hercegovina) i Antonin Haddad (Francuska). Posebnu nagradu publike dobiti će film kojeg će ocijeniti gledatelji na festivalu.

Osim toga vizual za ovogodišnji Smaragdni eco film festival potpisuje poznati hrvatski ilustrator i umjetnik Zdenko Bašić.

Podsjećamo da 12. SEFF službeno traje od 21. do 28. lipnja 2019. godine u Martin Brodu, Kulen Vakufu, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Novom, Dvoru, Kostajnici, Hrvatskoj Dubici, Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici te revijalno u Zagrebu. Filmovi će se prikazati u revijalnom tonu i u ostalim gradovima koje će nakon službenog dijela festivala, posjetiti festivalski tim pod nazivom: SEFF u gostima. 

Komentirajte