Naslovnica Iz drugih medija Netokracija Od juniorke do direktorice u 5 godina: Kako napredovati kao tech konzultant?

Od juniorke do direktorice u 5 godina: Kako napredovati kao tech konzultant?


Upravo sam sa Želimirom, ususret ovogodišnjoj Digitalnoj karijeri i njenom gostovanju na osiječkom meetupu 24.10., imala priliku i razgovarati o konzultantskom poslu. Početak nije lak nikome, ali zato učimo od drugih, a priliku učiti od Želimire imate kroz ovaj intervju, ali i nadolazeći Q&A Digitalne karijere na kojem ćete ju moći pitati sve što vas zanima ili buni o enterprise svijetu.

Želimira Kraševac direktorica je Službe podrške Oracle Retail sustavima u mStartu, u kojem je kroz zadnjih pet godina prošla sve pozicije, počevši od one pripravničke. Želimirin profesionalni razvoj kao konzultantice započeo je neposredno nakon fakulteta, no to je nije spriječilo da se odvaži ući u nepoznato područje koje se konstantno mijenja. Dapače, rekla bih kako je upravo spremnost za učenje iz novih situacija i zaslužna za njezino napredovanje na tako važnu poziciju u svega pet godina.

Međutim, i s diplomom u ruci, mnogima se teško odvažiti i odabrati prvi korak u karijeri. Imati sreće i prilike raditi u struci je odlično, no ne želi svatko od nas ići onim “uobičajenim” putem. Nakon završenog diplomskog studija računarstva i matematike na PMF-u, ni Želimira nije znala kuda usmjeriti karijeru, ali je imala okvirnu viziju što želi raditi, a što ne. Upravo ju je to dovelo u mStart:

Vidjela sam se u računarstvu, ali ne skroz u programiranju – više kombiniranom poslu s korisnicima, programiranjem i tehnologijom – da to bude komplet različitih aktivnosti. Tako me privukao i mStartov oglas za Oracle retail konzultanta upravo zbog toga što su se tražila tehnička znanja, ali i komunikacijske vještine, uz koje su navedeni različiti projekti i poslovna putovanja….Source link

Komentirajte