Naslovnica Vijesti Sisak Od četvrtka otvoren Stari grad za posjetitelje

Od četvrtka otvoren Stari grad za posjetitelje

Utvrda Stari grad otvara se za sve posjetitelje 6. lipnja 2013. u 12,00 sati, a  povodom njena otvorenja Gradski muzej Sisak organizirao je edukativnu radionicu na kojoj mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

U sklopu projekta „Sisački etno praktikum“, uz niz ostalih, osmišljena je radionica tijekom koje će posjetitelji imati mogućnost aktivno sudjelovati i upoznati tradicijske vrijednosti sisačkog zavičaja, obrte, vještine i znanja. Na prvoj radionici, koja će se održati 6. lipnja u 12,00 sati u utvrdi Stari grad, polaznici će moći otkriti tajne umijeća tkanja na tkalačkom stanu te istražiti mogućnosti ovog gotovo zaboravljenog zanata.

Tijekom ljetne sezone utvrda Stari grad moći će se posjetiti od utorka do petka od 12,00 do 18,00 sati te subotom i nedjeljom od 12,00 do 20,00 sati.

Pozivamo Vas da i ove godine s nama obilježite otvaranje utvrde za javnost te na radionici naučite nešto o jednom zanimljivom tradicijskom zanatu. Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, ili na broj telefona 044/811 811.

Komentirajte