Naslovnica Vijesti Kultura Od 4. do 6. rujna Star Film Fest u Sisku

Od 4. do 6. rujna Star Film Fest u Sisku

Od 4. do 6. rujna u gradu Sisku održava se Star Film Fest u organizaciji Kino kluba Sisak.

Star Film Fest je, kako i samo ime kaže, filmski festival čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda. Predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko – moslavačke županije, Hrvatske i svijeta. Jasno, jednostavno, ljupko i ozbiljno daje mladim, talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove, umjetničke uratke pokažu javnosti.

Star Film Fest aludira na mlade umjetnike, od osamnaeste do trideset i pete godine, ali nema definiranu dobnu granicu sudionika jer je godina rođenja samo broj. Cilj je predstaviti i projicirati impozantne, kvalitetne te zanimljive filmove.

Filmske kategorije koje će biti na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani i industrijski film.

Star Film Fest održat će se u gradu Sisku od 4. rujna do 6. rujna 2014. godine na više ambijentalnih i pitoresknih lokacija, a njegovo otvaranje održat će se u sisačkom Starom gradu.

U sklopu Star Film Festa bit će organizirane filmske radionice, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika.

Star Film Fest ponosno širi propagandu za najveću umjetnost, filmsku umjetnost, koja stoljećima u Hrvatskoj i svijetu doprinosi rastu i razvoju kulture. Filmska umjetnost poziva na kritičko razmišljanje, otvorenost i prosvjetu. Potiče duhovnost i ljudski rast i razvoj, a pritom njeguje potrebu čovjeka da ostavi svoj trag na zemlji.

Što vas čeka na Star Film Festu

Program Star Film Festa započinje u četvrtak 4.9. u 20 sati u Starom gradu. Bit će, uz ostali popratni sadržaj, prikazana dva filma.

Petak 5.9. započinje s filmskim (Gimnazija Sisak) i fotografskim (Dječji odjel NKČ Vlado Gotovac) radionicama u 10 sati. Filmsku će radionicu voditi Teo Vukšan, a fotografsku Dorijan Šipuš. U petak će u 15 sati glumac Goran Grgić u Gimnaziji Sisak održati predavanje na temu Glumačka koncentracija i priprema. Predavanju mogu prisustvovati svi zainteresirani. Od 18 sati u Kazalištu 21 započinju filmske projekcije. Bit će prikazano 11 filmova.

Subota 6.9. započinje s filmskim i fotografskim radionicama. Filmska radionica se održava u Gimnaziji Sisak, a fotografska u Dječjem odjelu NKČ Vlado Gotovac. U subotu radionice počinju u 9 sati. Od 13 sati u NKČ Sisak bit će predstavljanje i izložba filmskih festivala (Kino Klub Karlovac, Kino Klub Vukovar, Udruga ljubitelja filma „RARE“
Vinkovci). U 16 sati je u Sisciji Obscura izložba i predstavljanje Foto kluba „Željezno.“ Filmske projekcije započinju u 18 sati u Kazalištu 21. Bit će prikazano 12 filmova.

Ulaz je na sve BESPLATAN, a oni koji dolaze iz Zagreba u Sisak vlakom imaju 40% nižu cijenu karata.

Ono što je još zanimljivo jest da će cijelim gradom Siskom na dan otvorenja, 4. rujna, od 18 i 15 sati voziti vlakić s volonterima koji će dijeliti promotivni materijal kako bi još jednom najavili početak festivalske manifestacije. U 19 i 15 sati vlakić će stati na Trgu bana Josipa Jelačića (kod sata) te će pokupiti žiri i poći prema Starom gradu. U vlakić će moći i građani, jer u njega stane  oko tridesetak ljudi. Svakako će grad Sisak narednih tjedana disati i živjeti film!

E.V.

Plakat Star Film Fest

Komentirajte