Naslovnica Vijesti Sisak Obilježen Dan policije

Obilježen Dan policije

Obilježavajući i proslavljajući Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca Sv. Mihovila danas, 26. rujna, u Sisku je održana središnja svečanost.

Započela je u jutarnjim satima okupljanjem uzvanika u prostorijama Interventne jedinice policije gdje je načelnik policijske uprave Luka Pešut, s članovima svog kolegija i načelnicima policijskih postaja primio goste.

„Posebna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti obitelji naših prijatelja i kolega koji su svoje živote dali tijekom Domovinskog rata ili pak obavljajući svoju časnu i tešku dužnost hrvatskog policajca. Osvrćući se iza sebe i analizirajući proteklih godinu dana rada ove Policijske uprave, mogu istaknuti kako smo postigli pozitivne i dobre rezultate u otkrivenosti i suzbijanju kriminaliteta, prevenciji nastanka prometnih nesreća, zapljeni krijumčarene robe, suzbijanju ilegalnih prelazaka državne granice. Sve navedeno samo je jasni pokazatelj kako smo pronašli pravi modalitet postupanja i rješavanja zahtjevnih zadaća koje pred sve nas postavlja ova teška služba. Nastojat ćemo biti što više otvoreni prema Vama, javnosti, te iako je stanje sigurnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji vrlo dobro, u suradnji s lokalnom upravom još više poraditi na prevenciji kaznenih djela i prekršaja. “, rekao je načelnik Pešut.

Župan Ivo Žinić čestitao je Dan policije u svoje ime i u ime svojih suradnika. Istaknuo je kako je Hrvatska jedna od najsigurnijih država na svijetu zahvaljujući hrvatskoj policiji i kako tu sigurnost moramo sačuvati i za budućnost naše djece. Naglasio je da je posao policajca težak, zahtjevan i odgovoran, ali da je časno nositi odoru hrvatske policije.

Uputivši čestitku za Dan policije prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnice Grada Siska Ivica Rendulić te između ostaloga istaknuo: “U borbi za slobodu, na samom početku, prvi udar, najteže dane, primili su na sebe pripadnici policije. To ne smijemo nikada zaboraviti i to moramo uvijek s ponosim istaći i odati dužno poštovanje.“ Nadalje je naglasio kako je poziv policajca vrlo zahtjevan, i da je suradnja sa policijom u zajednici nešto što je vrlo neophodno.

Nakon prigodnih obraćanja načelnik Policijske uprave Luka Pešut je uručio pohvalnice 18 policijskim službenicima i to 14 policijskim službenicima zbog savjesnog i profesionalnog obavljanja službe, jednom policijskom službeniku zbog iskazane visoke profesionalnosti i promicanja ugleda policije, dvjema policijskim službenicama zbog iznimno savjesnog i profesionalnog obavljanja službe koje se izravno odrazilo na radne rezultate Policijske uprave iz područja maloljetničke delinkvencije i kaznenopravne zaštite djece i maloljetnika te voditelju odjela organiziranog kriminaliteta zbog iskazane visoke profesionalnosti i odgovornosti kojom su postignuti iznimni rezultati u suzbijanu kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta. Dvojica policijskih službenika Policijske postaje Kutina primili su prigodne nagrade za iznimne rezultate koje su postigli tijekom pružanja ispomoći u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Nakon središnje svečanosti ispred središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac u Sisku položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je policijski kapelan don Ivo Borić predvodio prigodnu molitvu.

Svečano obilježavanje nastavljeno je u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa gdje je sisački biskup mons. Vlado Košić predvodio misu zadušnicu za sve poginule i nestale pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Komentirajte