Naslovnica Vijesti Sisak Obilazak mosta u Galdovu

Obilazak mosta u Galdovu

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom te predstavnicima Hrvatskih cesta i gradske četvrti Galdovo obišao most preko rijeke Save u Galdovu na kojem su netom završeni radovi sanacije.

Riječ je o vrlo prometnom mostu, no koji je s godinama dotrajao. 

„Ukupna vrijednost radova je 11,3 milijuna kuna. Građevinski radovi su bili 10,5 milijuna. Prvotna planska vrijednost je bila 9,7 milijuna no pojavili su se dodatni radovi pa je vrijednost povećana dodatkom ugovora. Rok je bio 10 mjeseci, do 20. ožujka, no aneksom su radovi produženi i završeni 30. travnja. Izvedeni su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije, pješačkih staza i hodnika, ograda, no najvažnije je da je izvršena kompletna sanacija osnovne čelične konstrukcije. Svi su nosači pjeskareni, dodatno ojačani te nakon toga antikorozivno zaštićeni i obojani“. – rekao je župan  dodavši kako su u tijeku radovi druge faze na sanaciji Mosta Gromova u Sisku vrijedni 15 milijuna kuna.

“Ono što svi željno očekuju je početak radova na izgradnji mosta na Odri i pristupne ceste na autocestu. Aktivnosti su bile usporene na provedbi javne nabave, no trenutno je u postupku odabir najpovoljnijeg izvođača te se nadamo da bi do ljeta mogli započeti radovi.” – reko je Žinić.

Komentirajte