Naslovnica Sport Ostali sportovi Novi uspjesi sisačkih hrvača

Novi uspjesi sisačkih hrvača

Ponovo su hrvači Siska ostvarili izvanredan uspjeh – osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije brončane medalje na prvenstvu države grčko rimskim načinom hrvanja uzrasta U – 17,
koje je održano ovog vikenda u Sisku. Na natjecanju su sudjelovali hrvači iz 18 klubova.

Ovaj puta je zlatnim sjajem zablistao Pavel Puklavec u kategoriji do 69 kilograma u kojoj je bilo 16 hrvača.

Pavel je imao četiri borbe u kojima je glatko pobijedio sve svoje protivnike. Pokazao je sve čari hrvanja, demonstrirajući izvanrednu tehniku. Naime sve protivnike pobijedio je tehničkim tušem, ne izgubivši niti jedan bod i tako se okitio zlatnom medaljom prvaka države.

No ni drugi hrvači nisu mnogo zaostali za Pavelom. U kategoriji do 76 kilograma nastupio je Karlo Kodrić i u finalu vrlo tijesno izgubio, od  nešto starijeg i iskusnijeg protivnika te se morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom.

Pobjedničko postolje izborili su i naši najteži hrvači Mihael Tominac u kategoriji do 85 kilograma i Matija Crnkovič u kategoriji do 100 kilograma koji su osvojili brončane medalje.

Još je nastupio i najlakši, ali i najmlađi Luka Malobabić koji ovaj puta nije uspio izboriti mjesto na pobjedničkom postolju.

Dakle i ovaj puta hrvači Siska imaju se čime ponositi, osvojene su četiri vrijedne državne medalje.

No tu nije kraj,  mladi hrvači Siska su u nedjelju nastupili na jakom međunarodnom turniru „Sesvetski Kraljevec”, gdje je nastupilo 210 hrvača iz 8 država ( Rumunjska, Bugarska, Mađarska, Srbija, Slovenija, Italija, B.i H i Hrvatska).

Na ovom turniru nastupio je Luka Malobabić koji je u konkurenciji 33 hrvača u pet borbi ostvario sve pobjede i suvereno osvojio prvo mjesto.

Ekipno su bili prvaci hrvači Rumunjske, ali za najboljeg hrvača turnira ipak je proglašen Siščanin Luka Malobabić.

Još su ostvarili pobjede Rafael Šatović i Romano Randić, ali nažalost nisu uspjeli izboriti dovoljno pobjeda koje bi ih dovele do pobjedničkog postolja.

Inače, Sisački hrvači Pavel Puklavec i Karlo Kodrić idući vikend odlaze u Mađarsku u okviru reprezentacije Hrvatske na jak međunarodni turnir, a nakon toga ostaju na pripremama reprezentacije pod vodstvom trenera reprezentacije Gorana Plavec. Također u okviru reprezentacije Hrvatske za mlađe uzraste na pripreme u M.Lošinj odlazi i  Luka Malobabić.

Komentirajte