Naslovnica Vijesti SMŽ Novi uređaji za Dom zdravlja u Glini

Novi uređaji za Dom zdravlja u Glini

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u glinskom Domu zdravlja u rad je pustio nove uređaje za laboratorijsku dijagnostiku. Riječ je o biokemijskom i hematološkom analizatoru, ukupne vrijednosti veće od 270 000 kuna.

“Zahvaljujući sredstvima Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline za laboratorij u Glini, koji je izvan standarda zdravstvene zaštite i financira se iz sredstava koja nisu ugovorena sa Zavodom, nabavljena su dva izuzetno vrijedna uređaja.” – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Petrinja, koji upravlja glinskom ispostavom, dr. Zdenko Matijašec.

Njihovom kupnjom će oko 15 000 stanovnika koji gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi imati puno bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu jer je dosadašnja oprema bila stara više od dvadeset godina i često se kvarila.

„Nama u Županiji je cilj da svaki stanovnik ima jednaku mogućnost za svu zdravstvenu zaštitu. Ovdje, kroz analize koje će se moći obavljati s novim, modernim uređajima, omogućit ćemo da svi stanovnici Gline, Gvozda i Topuskog mogu ovdje obaviti te analize, a da ne moraju odlaziti u Sisak ili neka druga udaljena mjesta.“ – rekao je župan Ivo Žinić.

Komentirajte