Naslovnica Sport Ostali sportovi Novi rekordi Maria Vavre

Novi rekordi Maria Vavre

Sisački streličar u Berlinu je postavio novi dvoranski kadetski svjetski, europski i državni rekord za složeni luk za 15 strijela u raspucavanju sa 149 krugova. Mario Vavro zapravo je “srušio” svoje rekorde postavljene netom prije ovog nastupa, time dodatno potvrdio svoju kvalitetu i priključio se samom vrhu svjetskog streličarstva.

Na nastupu u Berlinu Maria Vavru, člana Streličarskog kluba Siscia, pratio je njegov otac i trener Zvonimir, čiji izvještaj objavljujemo.

Berlin open, jedan od najprestižnijih svjetskih streličarskih turnira, počeo je 12.prosinca u velikoj dvorani Sportforum Berlin-Hohenschönhausen.

Čak 570 streličara iz 36 zemalja svijeta sudjelovalo je na ovom natjecanju. U konkurenciji seniora sa složenim lukom Mario Vavro imao je 152 protivnika. Nakon kvalifikacija, Vavro je sa 590 krugova zauzeo 12. mjesto. U prvom dijelu pogodio je 293 krugova, u drugom 297 krugova, što je bilo dovoljno za ulazak u eliminacijske borbe.

U 1/16 finala je za protivnika dobio odličnog Nizozemca Van Eil Thomasa, kojeg pobjeđuje 149:144.
Drugi dan u osmini pobjeđuje i višestrukog svjetskog prvaka, Danca S. Hansena (148:147), a uspješan niz nastavlja pobjedama u četvrt finalu nad Dancem Damsbom (148:145) te u polufinalu nad Amerikancem Cousinsem (147:146).vavro
U finalu je hrvatski rekorder za protivnika dobio M. Schloessera, Nizozemca koji iza sebe ima niz pobjeda na Svjetskim natjecanjima. Nakon pet serija po tri strijele rezultat je bio 147:147. Jedna strijela trebala je odlučiti pobjednika. U “shoot off-u” prvi je pucao Amerikanac i pogodio je desetku, pa je Mariu za pobjedu trebala strijela u 10x, što je i pogodio. Nakon teškog puta i prepreka stigao je do vrijednog zlata, nove sportske nagrade koju s ponosom nosi u Sisak.

Rezultat s kojim je Mario Vavro osvojio prvo mjesto u Berlinu novi je dvoranski kadetski svjetski, europski i državni juniorski i seniorski rekord za složeni luk za 15 strijela u raspucavanju sa 149 krugova. Sisački streličar, najbolji sportaš Siska u 2013. godini, zapravo je “srušio” svoje rekorde postavljene netom prije ovog nastupa,  te je ovim najnovijim uspjesima dodatno olakšao zadatak komisiji Zajednici sportskih udruga Grada Siska koja će početkom nove kalendarske godine birati najboljeg sportaša Siska u 2014. godini.

Komentirajte