Naslovnica Vijesti Kultura Noć muzeja u Gradskoj galeriji Striegl

Noć muzeja u Gradskoj galeriji Striegl

Gradska galerija Striegl  je u sklopu Noći muzeja u petak, 1. veljače, priredila sljedeći program:

17.30 – 20.30
Live stream slušaonica glazbenog programa na temu filmske glazbe u sklopu aktualne izložbe ”Sve o jednoj mladosti: filmski plakati iz zbirke Jima Shinebirda”.
Program je osmišljen u suradnji s online radiom KLFM iz Splita / sudjeluju: Sunčica Fradelić (Kinoklub Split), Erik Lončar (filmski kritičar), Vlado Ercegović (Kinoteka Split), Kristina Tešija i Vjeran Stojanac kao urednik dijela programa na temu filmske glazbe.

18.00 – 19.00
Radionica visokog tiska pod vodstvom This Town Needs Posters.
Na radionici će polaznici imati priliku upoznati se s osnovnim principima izrade i korištenja tiskarske forme te s jednostavnim i svakodnevnim alatima koji se koriste prilikom tiska. Svaki od polaznika imat će priliku otisnuti niz tekstualnih znakova koji će
se potom formatirati i uvezati u zajedničku publikaciju kojom se dokumentira radionica.

21.30 – 22.30
Okrugli stol i razgovor u sklopu izložbe ”Sve o jednoj sisačkoj mladosti” na temu: ”Stvaralačka dimenzija grada i traganja za nekim drugim svijetom u Sisku 80-ih godina”.
Moderatorice programa: Ljiljana Lekanić Kljaić i Alma Trauber
Govornici i sudionici okruglog stola: Bartol Biličić, Andrija Preloščan, Jasmin Novljaković, Jasminka Petek Krapljan, Ivica Kaurić.

///
Tijekom cijelog perioda 17,30 – 24,00 sata moći ćete zaigrati online memory igricu sa Strieglovim radovima kojom vas uvodimo u obilježavanje 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku.

Ulaz je, kao i uvijek, slobodan i besplatan.

Komentirajte